Sport

2014.06.12. 12:25

Szép U9-es siker: Farkas Henriett csapata ötödik lett

A Haladás VSE U9-es lány kézilabdacsapata az ötödik, az U11-12-es együttes a hetedik helyen zárta az alsóházi rájátszást.

Pum András

Az alapszakaszban a negyedik helyen végző, a felsőházi rájátszásról egy ponttal lemaradó HVSE-Student Comfort KUK U9-es együttese a kétnapos, 5-8. helyért vívott alsóházi döntőben az 5. helyet tűzte ki célul. Az első meccsen a Szekszárdot 23-14-re verték a vasiak, majd az Óbudai Kézilabda Sportiskola ellen még ennél is magabiztosabban, 21-8-ra nyertek. Az 5. helyről döntő, Tápiószele elleni összecsapáson a korábbiaknál ugyan több hibával kézilabdáztak a vasiak, ám kiélezett küzdelemben, izgalmas véghajrában 14-13-ra győztek.

– Büszke vagyok a lányokra, minden tőlük telhetőt megtettek, és az egész évi teljesítményükért is jár nekik a gratuláció – mondta Farkas Henriett, a HVSE trénere.

Az ötödik helyezett U9-es csapat. Állnak (balról): Lakatos Lizett, Farkas Nerina, Somlai Kata, Dobos Dorka, Ju- hász Anna, Varga Vivien, Farkas Henriett edző. Térdelnek: Imre Cintia, Nárai Nóra, Szentgyörgyvári Lia, Pockmecz Adrienn, Karvalics Fanni. Elöl: Farkas Hanna, Oláh Julianna. A képről hiányzik: Gombás Leila, Németh Júlia. Fotó: Haladás VSE-Student Comfort Kuk

Az alapszakasz 7. helyén záró Haladás VSE-Szombathelyi Sportiskola U11-12-es csapata az alsóházi döntőben szintén az 5-8. helyért mérkőzött. A kezdés rosszul sikerült, az Éles Kézilabda Iskola Szeged ellen óriási csatában 21-20-ra kikaptak a szombathelyiek. Következett a Kalmár DSK elleni találkozó, ahol az első harmadban megszeppenve játszottak a vasiak, és bár az utolsó harmadra megtalálták önmagukat, már csak kozmetikázni tudtak az eredményen (13-18). Az utolsó meccsen a Szekszárd várt a vasiakra, akik meggyőző fölénnyel, 19-11-re nyertek, így a hetedik helyen zárták az alsóházi rájátszást.

– Sérülések miatt az egész szezonban alapemberek hiányoztak, így az ország hetedik legjobbjának lenni kiváló teljesítmény – értékelt Pődör Zoltán , a szombathelyi csapat edzője.

A Haladás VSE-Szombathelyi SI U11-12 kerete. Bódi Csenge, Csapó Adrienn, Devecseri Dalma, Győrffy Luca, Horváth Hanna, Horváth Kata, Kiss Virág, Kozma Adrienn, Kulcsár Dorottya Ria, Málovics Dorina, Nagy Lili, Németh Fanni, Pődör Blanka, Pődör Rebeka, Saáry Napsugár, Tamási Kata, Woth Viktória. Edző: Pődör Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!