Sport

2014.06.10. 13:20

Tápláni bronz az Eb-ről

A Tápláni KSE versenyzője, Berta Dániel bronzéremmel tért haza a korosztályos JKA karate Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A magyar JKA karate szövetség 47 versenyzővel, öt edzővel és öt bíróval utazott el Csehországba. Vas megyéből Mesics Bertalan (Sárvári SKE) illetve Berta Dániel (Tápláni KSE) került be a válogatott keretébe. A kétnapos Európa-bajnokságon 16 ország 410 versenyzője vett részt. A versenyszámok egyéni és csapat formagyakorlat, illetve küzdelmek voltak, korosztályos bontásban.

Az egyéni számokkal kezdődött a kontinenstorna. Mesics Bertalan formagyakorlatban indult a 14 éves korcsoportban. Ebben a kategóriában 27 fő nevezett. A sárvári fiú az első két meccsét megnyerte, a legjobb négy közé jutásért viszont orosz riválisa legyőzte, így az 5-8. helyen végzett. Berta Dániel küzdelemben nevezett, szintén a 14 éves korosztályban. Az első körben egy lengyel riválist szoros meccsen, három hosszabbítás után fél ponttal legyőzött. A második selejtezőben egy skót ellenfelet vert két találattal. A négy közé jutásért egy orosz ellenféllel küzdött és az utolsó másodpercben sikerült pontot ütnie, így a legjobb négy közé jutott. Az elődöntőben egy cseh versenyzővel meccselt, de 1-2 találat arányban kikapott. A kumite szabályok értelmében kettő harmadik helyezettet  hirdetnek, így a tápláni fiú a dobogó harmadik fokán végzett.

Berta Dániel a bronzzal. Fotó: Magyar JKA Karate Szövetség

Másnap a csapat versenyszámokat rendezték. Mesics Bertalan csapat formagyakorlatban harmadmagával indult a 14 éves korcsoportban. Itt hét ország nevezett. A selejtező körben pontozással másodikként jutottak tovább. A négyes döntőben viszont pontszámuk a negyedik helyre rangsorolta őket. Berta Dániel csapat küzdelemben harmadmagával versenyzett. Az első selejtező körben ő nyert, de mindkét csapattársa kikapott, így a magyar együttes nem jutott a legjobb négy közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!