Sport

2014.07.29. 15:30

Száguldó fogatok

Gencsapáti - A Bodorkós József emlékére nyolcadik alkalommal megrendezett fogathajtó akadály emlékhajtáson a hazaiak verenyzője Geröly Tibor bizonyult a legjobbnak.

Horváth Erika

Tizenhét kettesfogat állt rajthoz Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyéből a gencsapáti meghívásos, C-kategóriás fogathajtó versenyen. Sokan, több mint másfél ezren látogattak ki a látványos eseményre, amelyet az időjárás is kegyeibe fogadott. A szombati háromnegyed órás eső csupán a vadászhajtás utolsó két indulóját áztatta el. És miután a sátorban megtartották az eredményhirdetést, a lovaskaszkadőr Lezsák Levente másodjára is el tudta kápráztatni a nézőket.

Ami a versenyt illeti, az akadályhajtás két fordulója után hárman maradtak, akik hibátlanul teljesítették a húsz akadállyal tarkított 700 méteres pályát a 183 másodperces alapidőn belül: Novák Szabolcs, Lebics István és Geröly Tibor. Ők vehettek részt a dobogós helyezésekről döntő összevetésben. Ott is hibátlanul teljesített mindhárom versenyző, de a leggyorsabban a gencsi Főnix LE fogatosa, Geröly Tibor abszolválta a pályát. Ő a szervezője-rendezője is a versenynek a 2007-ben elhunyt Bodorkós József családjával együtt. A vadászhajtásban az egy, illetve két verőhibások osztoztak a dobogós helyeken, s miután Geröly Tibor volt a leggyorsabb, övé lett az első hely, ráadásként pedig az összetett győzelem is.

A győztes a gencsapáti Geröly Tibor lett. Segédhajtója a néhai Bodorkós József fia, Bodorkós Róbert (Fotó: Szilágyi Zsófia)

- Elismerést kapott a verseny országos bírójától a pálya és a szervezők is - osztotta meg velünk a szakmai dicséretet Geröly Tibor. Kiváló munkát végeztek a pályaépítők és a segítők is. Igazi közösségi összefogással jöhetett létre a nyolcadik verseny is Gencsapátiban, hiszen munkájukkal, felajánlásukkal több mint százan támogatták a rendezvényt.

Végeredmény. Akadályhajtás: 1. Geröly Tibor (Főnix LE), 121,75 mp (0 hibapont), 2. Lebics István (Zalalövő és Környéke LE) 132,25 (0 hp.), 3. Novák Szabolcs (Savaria LSE) 135,11 (0 hp.) Vadászhajtás: 1. Geröly Tibor 78,91 mp, 2. Lebics István 81,91, 3. Horváth Károly (Rába-parti LK) 88,41. Összetett: 1. Geröly Tibor, 2. Lebics István, 3. Komálovics Ottó (Lukácsházi SE).

 

Címkék#Gencsapáti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!