Sport

2014.08.06. 17:50

Birkózás - Junior VB Horvátországban

Szombathely, Zágráb - A magyar junior szabadfogású birkózó-válogatott szerdán utazott el a horvátországi korosztályos világbajnokságra. A csapatot Veréb István vezeti, haladásos tanítványa, Ligeti Richárd a 84 kilós súlycsoportban indul.

Horváth Erika

Kedden kezdődött meg a junior birkózó világbajnokság a horvátországi Zágrábban. A kötöttfogásúak kezdték a küzdelmeket: a nyolc magyar részvevő közül ketten értek dobogóra – Török Zsolt a 96, Lévai Zoltán pedig a 66 kilóban bronzérmes lett. Ma a női szakág folytatja – négy magyar lép majd szőnyegre. A vb-t pedig a szabadfogásúak zárják – ebben a szakágban öt magyar indul. A csapat, amelynek vezetőedzője Veréb István, aki egyben a Haladás VSE szakosztályának vezetőedzője is csütörtökön reggel Szombathelyről indult el egy kisbusszal Zágrábba. A junior válogatott az utolsó napig a Rohonci úton készült.

– A júniusi Európa-bajnokság előtt is itt készültünk négy hetet, aztán két hét pihenőt követően ismét ide jöttek vissza a fiúk – mondta elutazásuk előtt Veréb István. – Sok munkát próbáltunk pótolni azokkal is, akik otthon kevesebbet edzenek. Az eddigi eredmények alapján három birkózónak van esélye az élmezőnyben végezni – az Eb-n bronzérmes, 120 kilós Nagy Mihálynak, a 74 kilós Szabó Noénak és a 84-ben induló Ligeti Richárdnak. A szakmai bizottság javaslatára az ő részvételi költségüket a szövetség fizeti. Ketten, Sepeczán János (66) és Tomin Márton (96) pedig klubköltségen utazhatnak. Ligeti Ricsit az első ötbe várom, nagyon jól dolgozik, sokat fejlődött, erősödött tavaly óta.

A Haladás 20 éves birkózója, Ligeti Richárd negyedik korosztályos világversenyére készül – nagyon elszántan. Tavaly még 74 kilóra fogyasztott, most viszont már a 84-ben indul.

– Rengeteget erősödtem az utóbbi hónapokban, kedden tetőzött a súlyom, 84,40-et mértünk. Ez az első alkalom, hogy a 84-hez is fogynom kell – mondta örömmel. – Ez volt az eddigi legjobban sikerült felkészülésem, nemcsak fizikailag, mentálisan is jól vagyok. Pista 'bá mellett Dani bátyám is sokat segít ebben, rengeteget beszélgetünk, és a versenyre is eljön. Úgy érzem, van esélyem egy komolyabb helyezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!