Sport

2014.09.25. 13:40

Átalakult a keret - Most SZoESE-HVSE néven indulnak

Szombathely - A Haladás-SZoESE NB II-es női röplabdacsapata alaposan átalakulva, kissé módosult névvel (SZoESE-Haladás) várja az októberi bajnoki rajtot.

Horváth Erika

A 2013/2014-es szezonban – akárcsak az azt megelőző idényben – bronzérmet szerzett a Haladás VSE-SZoESE női röplabdacsapata az NB II. nyugati csoportjában. Bodzer Attila edző előzetesen kicsit fényesebb érmet remélt (azt viszont nem, hogy majd egy reklámtáskában kapják meg a medálokat), de mint elmondta, nagyon sok sérülés sújtotta az együttest, és ez rányomta bélyegét az eredményre. A tanévkezdéskor, szeptember elején kezdték meg a felkészülést az új évadra. Addig azonban rengeteg volt a bizonytalanság.

Mint korábban már jeleztük, a nyáron hosszú tárgyalássorozat volt a szombathelyi, női röplabdával foglalkozó egyesületek vezetői között. Közös nevezőt kerestek annak érdekében, hogy mielőbb újra NB I-es csapata lehessen a városnak. Mivel kicsúsztak az időből, egyelőre úgy döntöttek, hogy ebben a bajnoki szezonban minden maradjon a régiben, és év végéig dolgozzák ki a jövőbeli konstrukciót.

– Hároméves szerződés volt mögöttünk a Haladás VSE-vel, amelynek értelmében Haladás VSE-SZoESE néven közös csapatot indítottunk az NB II-ben. A gárda felnőtt játékosait elsősorban a SZoESE, az utánpótlást a Haladás adta – mondta dr. Gál László, az egyetemi sportegyesület elnöke. – Mivel a HVSE az augusztus 15-ei nevezési határidőig nem alakította ki álláspontját, mi beneveztünk, befizettük a nevezési díjat és az eddig felmerült költségeket is. Csak szeptember közepére született meg a három szombathelyi egyesületi vezető között a megállapodás a jövőbeni együttműködési szándékról. Ekkor meghosszabbítottuk egy évvel a szerződést a Haladással. A termet a mi egyesületünk biztosítja, és mivel mi neveztünk, ezúttal SZoESE-Haladás néven játszik majd a csapat.

Egy tavalyi időkérés. Szemben balról Szalontai Eszterre, Werkman Viktóriára, Tóth Lillára és Koroczai Lillára (takarva) idén már nem számíthat a kezdőcsapatban Bodzer Attila edző. Jobbról Horváth Mónika és Simon Fanni viszont ott vannak az októberi nyitányra készülő csapat keretében. Fotó: Unger Tamás

Amelynek edzője továbbra is Bodzer Attila. A játékosállomány viszont alaposan kicserélődött. A két kezdő center közül Tóth Lilla felhagyott a röplabdával, Werkman Viktória pedig bokasérülése miatt állt le. Utóbbi az utánpótlással foglalkozik, illetve, ha szükséges, azért vállal egy-egy meccset, akárcsak a Sopronba költözött feladó, Koronczai Lilla. Még hónapokig nem számíthatnak a januárban térdszalagszakadást szenvedett Szalontai Eszterre, akit újra meg kellett műteni. A tavalyi csapatból nyolc játékos maradt, akikhez még heten csatlakoztak. Közülük öten az egyetem soproni karán tanulnak.

– Elég sokan vagyunk, meglátjuk, mire jutunk – mondta Bodzer Attila. – Kicsit változtatunk a játékrendszeren is. Biztos, hogy a fiatalok több lehetőséghez jutnak majd. Ismét szeretnénk a dobogóra érni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!