Sport

2014.09.22. 10:50

Jakab duplázott a Vörsas Kupa férfi asztalitenisz ranglistaversenyen

Szombathely - A felnőtteknél Jakab János egyesben és a CVSE-s Kosiba Dániellel párosban is aranyérmet szerzett a Vörsas Kupa férfi asztalitenisz ranglistaversenyen. Az ifjúságiaknál Makk Benedek nyerte az egyes számot.

Horváth Erika

A Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola idén immár 19. alkalommal rendezett országos felnőtt és ifjúsági férfi ranglistaversenyt. Hatodszor a Vörsas Kupáért; Illés Ernő, akit 75. születésnapja alkalmából köszöntöttek is a szervezők, hatodszor támogatta a rendezvényt névadó szponzorként biztosítva ezzel a kiemelt díjazást.

A szombati napon az ifjúságiak álltak asztalhoz a Sugár úti csarnokban. Erősen foghíjas volt a mezőny már nem indultak a korosztályból idén kiöregedő ranglistavezetők, és nem értek ide a horvát nemzetközi bajnokság elődöntőjébe jutott válogatott csapat tagjai sem. Öt SZAK-Sportiskola- és két Celldömölki VSE-játékos képviselte a vasi színeket a nyolc közé már senki sem jutott egyesben és párosban sem. Egyesben a KSI-s Makk Benedek bizonyult a legjobbnak, párosban pedig a kecskeméti Kramarics Gergő Balázs Bence duó.

A vasárnapi felnőtt számokra viszont igazán erős mezőny jött össze, valamennyi válogatott játékos eljött Szombathelyre. Pedig Jakab János, Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel és Lakatos Tamás hétfőn hajnalban ültek repülőre elutaztak a szerdán rajtoló csapat Eb-re. Természetesen a legjobb Vas megyei pingpongosok is indultak négy szombathelyi, három celldömölki és egy büki játékos. Közülük a CVSE-Swietelsky-Wewalka válogatottja, Kosiba Dániel a dobogóra is felállhatott, miután az Ausztriában légióskodó Jakab Jánossal aranyérmet szerzett párosban. Jakab duplázott, hiszen egyesben is ő volt a legjobb.

Vörsas Kupa. Férfi, felnőtt egyes: 1. Jakab János (Stockerau), 2. Pattantyús Ádám (St. Louis), 3. Lakatos Tamás (Saarbrücken) és Molnár Krisztián (Stockerau). Páros: 1. Jakab János Kosiba Dániel (Stockerau, Celldömölki VSE), 2. Pattantyús Ádám Hoffmann Tamás (St. Louis,, Pénzügyőr), 3. Molnár Krisztián Lung Dániel (Stockerau, Győri Elektromos) és Do Phuong Nam Bruckner Máté (BVSC-Zugló). Ifjúsági egyes: 1. Makk Benedek (KSI), 2. Bruckner Vince (BVSC-Zugló), 3. Both Levente (Maév) és Kramarics Gergő (Univer-Sport). Páros: 1. Kramarics Gergő Balázs Bence (Univer-Sport), 2. Tóth Gábor Heiszman Henrik (Nyírbátor, KSI), 3. Freisinberg Kristóf Makk Benedek (KSI) és Bakos Bendegúz Bruckner Vince (KSI, BVSC-Tugló).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!