Sport

2014.09.13. 19:22

Pars Krisztián győzött a világkupán

Pars Krisztián nyerte meg a kontinensek közötti atlétikai világkupa férfi kalapácsvető számát.

Horváth Erika

Afrika, Amerika,  Ázsia/Óceánia, Európa minden számban két-két versenyzőt nevezhetett. Kontinensünket Pars Krisztián, a Dobó SE olimpiai- és kétszeres Európa-bajnoka, valamint a lengyelek világbajnoka, Pawel Fajdek képviselte. Ők ketten vezetik a világranglistát. De ott volt a nyolcfős mezőnyben a harmadik helyen álló egyiptomi Al-Gamal és a tadzsik Nazarov is. Ők négyen, akik idén 80 méternél dobtak nagyobbat. Ezúttal ugyan egyiküknek sem sikerült a négy sorozat alatt, de nem engedtek maguk közé senkit a riválisok közül.

A győzelmet Pars Krisztián szerezte meg 78,99 méterrel – ezzel a maximális nyolc pontot szerezte meg az európai csapat számára, magának pedig 30 ezer dolláros pénzdíjat. Mindössze tíz centivel dobott kisebbet a második helyezett  Al-Gamal (78,89). A világranglistavezető Fajdek lett a harmadik 78,05-dal, a negyedik Nazarov 77,06-ig jutott.

Pars Krisztián idén megnyerte a három legfontosabb versenyt: az Európa-bajnokságot, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kalapácsvető-sorozatát és most, a világkupát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!