Sport

2014.09.29. 19:40

Sopronban verte a Sördögöket a Körmend

Végig kezében tartotta a játék menetét a Körmend, és bár Sharabidzét kiállították, a másik center, Kolaric idő előtt kipontozódott, a szoros végjátékot is bírták a piros-feketék, így második helyen zárták a Krasznai Kupát.

Németh Zsolt

 

Sopron Krasznai Kupa, 200 néző V: Török, Boros, Surányi

SOPRON: RUJÁKK A. 15, BORISZOV 18/6, DÉNES 20/3, Takács 3, Townes 11

Csere: Tóth G. 3, Ruják B. 3, Trepák 4, Molnár

Vezetőedző: Sabáli Balázs

Darrin Govens volt a mérkőzés legeredményesebbje 26/9 pontjával. Fotó: Unger Tamás

KÖRMEND: POPADIC 11/6, GOVENS 26/9, Lemon 9/3, Kolaric 9/3, Sharabidze 15

Csere: Török 12, Ferencz, Tóth N.

Vezetőedző: Aaron Mitchell

Az eredmény alakulása. 5. p.: 7-14. 9. p.: 15-15. 14. p.: 25-37. 19. p.: 36-44. 24. p.: 49-51. 27. p.: 54-62. 33. p.: 60-73.  p.:

Kipontozódott: Kolaric 36. p.

Kiállítva: Sharabidze 33. p.

Sonyák Béla és Momcilo Latinovic sérülés miatt hiányzott a Körmendből, így tíz játékossal álltak fel a vendégek. Mindkét gárda vereséget szenvedett a tornán a Kaposvártól, így a presztízs mellett a második hely megszerzése volt a tét.

Szokatlan kezdő ötössel, de jól kezdett a Körmend, gyorsan el is húzott. Marko Kolaric korábbi teljesítményénél jóval koncentráltabban játszott, és elsősorban a lepattanók megszerzésében jeleskedett. Darrin Govens pontokban vitte a prímet, de mindig akadt társa is. Öt egységgel volt előrébb a vendég csapat a kisszünetben, aztán közel fél órás közjáték következett, mert Darian Townes akkorát zsákolt, hogy a gyűrű megadta magát, tehetetlenül lógott az akció után. A gyűrűcsere nem zavarta meg a Körmendet, hiszen a különbség tíz fölé nőtt. Hiába találtak be távolról a hazaiak, mindig volt rá válasz a másik oldalról. A félidő végén szűkített a különbségen a Sopron, hat pont volt a hátránya a nagyszünetben. A folytatásban növelte, majd szinte teljesen el is vesztette előnyét a Körmend. Kettőre zárkózott a Sopron, de hatott az időkérés, tízre hízott a vendégelőny. Az utolsó negyedben sikerült még tovább növelni ezt, de Kolaric triplája után Sharabidze földre vitte Dénest, kiállítás lett a dolog vége. Aztán Kolaric is úgy pontozódott ki, hogy Dénes fogott padlót, majd hasonló eset után kapott személyit Govens.

Dénes zsákolásával vált nyílttá a végjáték, két perc volt hátra, amikor háromra csökkent a különbség. Sőt, az utolsó húsz másodperc előtt Trepák kosarával kettőre zárkózott a Sopron, de a végjátékot jobban bírta idegekkel a Körmend, és Török büntetőivel megnyerte a találkozót.

Mestermérleg:

Aaron Mitchell: – Nagyon fontos siker volt ez, érzelmileg is jó hatással lehet a csapatra. Remek győzelmet arattunk egy jó csapat ellen, amely energikusan játszott. Ebből építkezhetünk és léphetünk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!