Sport

2014.09.02. 11:27

Tornacsarnokot neveztek el Pars Krisztiánról Szombathelyen

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőről nevezték el a Bercsényi Miklós Általános Iskola felújított tornacsarnokát Szombathelyen.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség és egy festékgyár hívta életre A Mi iskolánk bajnoka jótékonysági programot, aminek jóvoltából országszerte összesen húsz oktatási intézmény tornacsarnoka újulhat meg. A szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola is lehetőséget kapott tornaterme korszerűsítéséhez, több mint 800 000 forintból.

Pars Krisztián és Sotkó Krisztina a Polifarbe képviselője.

A csarnok névadója Pars Krisztián lett, aki az avatón elmondta, hogy korábban körbejárták a helyi iskolákat, és megnézték, hol van a legnagyobb szükség a felújításra. “Amikor megláttuk ezt a csarnokot, ami nagyon rossz állapotban volt, azt gondoltuk, hogy ilyen körülmények között a gyerekek nem sportolhatnak” - fogalmazott az olimpiai bajnok atléta.

A csoport képen hátul középen Pars Krisztián mellette balról Lendvai Ferenc jobbról Sotkó Krisztina és Puskás Tivadar előttük balra pedig Rácz Ilona a Bercsényi igazgatója. Fotók: Cseh Gábor

A Bercsényi-iskolában egészséges társaikkal együtt tanulnak az épértelmű mozgás-, érzékszervi és pszichés fejlődési zavarral, tanulási, beilleszkedési, magatartási nehézséggel küzdő diákok. Fejlesztésükhöz is hozzájárul, valamint a mindennapos testnevelésben is nagy szerepet kap a most megszépült tornaterem. Pars Krisztián reméli, hogy abban a gyerekek nagyobb lelkesedéssel sportolnak majd. A szombathelyi legenda sem pihen. Soron következő versenyén, szeptember 13-14-én a világkupa marokkói döntőjében újabb nagy dobásra készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!