Sport

2014.10.26. 15:30

A rutinos Veszprém győzte le a Falco II. NB I. B-csoportos kosárlabdacsapatát

Veszprém - Idegenbeli vereséggel folytatta az NB I. B csoportos férfi kosárlabda-bajnokságot az újonc, fiatal Falco Trend Optika KC-Szombathely II.

Tóth Gábor

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Falco-Trend Optikas KC Szombathely II. 98-85 (29-27, 21-17, 28-19, 20-22). Veszprém, 150 néző, NB I. B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Török R., Németh S., Pécsi Zs.

Falco: Bazsó 25/9, Gábor M. , Karagity 11, Tóth D. 7/3, Varga M. 10/3. Csere: Kovács B. 6, Bagó 6, Hódi 4/3, Takács Á. 2, Szabó B. 11, Németh A. 3/3, Mészáros . Edző: Váradi Attila, Kéri Péter.

Veszprém, legjobb dobók: Farkas A. 32/6, Vertetics Á. 20/3, Kámán T. 18/6.

Tóth Dávid (labdával) hasznos, ponterős játékkal rukkolt elő (Fotó: Unger Tamás)

A rutinos házigazdák kezdték jobban a mérkőzést, a 4. percben már 16-7-re vezettek. A szombathelyi fiatalok azonban nem adták fel, ritmust váltottak, szigorítottak a védekezésükön, és két perc alatt ledolgozták hátrányukat. A második negyedben kiegyenlített meccset vívtak a felek, de néhány ponttal rendre a Veszprém vezetett (20. perc: 50-44). Fordulás után azonban állandósult a tíz pont körüli veszprémi vezetés, a falcósok csak néha-néha tudtak közelebb lopózni a vendéglátóhoz. A házigazda az utolsó negyedben is kézben tartotta a meccset, a nem is olyan régen még az első osztályban szereplő játékosok sorát felvonultató Veszprém végül biztosan, megérdemelten nyert.

Váradi Attila: - Három rövidzárlatunkból először még vissza tudtuk hozni az eredményt, de ez a néhány perc megpecsételte sorsunkat. Ellenfelünk három rutinos játékosát nem tudtuk tartani, de azért jöttünk, hogy ezekből tanuljunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!