Sport

2014.10.08. 14:40

Kiss Norbert az Eb-aranyra hajt

Körkép - A pontverseny éléről várja a kamionos Európa-bajnokság hétvégi, utolsó versenyét az Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Kiss Norbert jelenleg vezeti a FIA kamion Európa-bajnokságot. Sőt, az elmúlt hétvégén Spanyolországban aratott győzelmeinek köszönhetően már beállította a sportág legjobb magyar eredményét – a dobogóról ugyanis a legrosszabb esetben sem csúszhat le. Az Eb-bronzérem még 1989-ben Krasznai Jánosnak (Hungarocamion) jött össze, ezt az eredményt azóta magyar kamionos sem beállítani, sem túlszárnyalni nem tudta. De az Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája történelmet írhat, ugyanis jó eséllyel pályázik az Európa-bajnoki címre. Hat pont előnnyel utazik a híres francia pályára, Le Mans-ba, ahol tavaly mindkét időmérőt megnyerte – vagyis a magyar csapat joggal bízik egy eredményes versenyben.

Kiss Norbert a dobogó tetején hallgatja a magyar himnuszt. Hétvégén is hasonló fotó készülhetne. Fotó: Oxxo Energy Truck Race Team

– Jarama előtt nagyon izgultam, de most, hogy nálunk a pont-, sebességbeli és természetesen a lélektani előny is, sokkal nyugodtabb vagyok – adott helyzetelemzést Kiss Norbert. – Most ellenfeleinken van a nyomás – izguljanak ők! Természetesen nehéz utolsó versenyre számítok. Biztos vagyok benne, hogy riválisaim mindent elkövetnek, hogy megnehezítsék a dolgom. Bízom benne, hogy mindezt a sportszerűség keretein belül teszik. De azért nyitott szemmel fogok közlekedni a pályán! Franciaországban mindig jól teljesítettünk, remélem, hogy ezúttal is így lesz. A kamion jó állapotban van, a csapat remekül dolgozik, az én formámmal sincsen baj. Szeretnénk történelmet írni: az Európa-bajnoki aranyra hajtunk! Nagyon pörgős napokat élünk, az elmúlt hétvégén még Spanyolországban versenyeztünk, most pedig úton vagyunk Franciaországban. Csütörtökön délután már munkába is állunk a helyszínen. Nincs is időnk számolgatni, elmélkedni. Feldobott állapotban van az egész csapat, örülök is neki, hogy nem kell sokat várnunk az utolsó futamra.

A pontverseny állása: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 348 pont, 2. Antonio Albacete (spanyol, MAN) 342, 3. Jochen Hahn (német, MAN) 341. Az idei utolsó, 9. futam: október 11-12., Le Mans, Franciaország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!