Sport

2014.10.26. 17:50

Kung fu: remekül teljesítettek a Controll versenyzői a második ob kvalifikáción

Szombathely - A Metex05-Controll SE sportolói remekül szerepeltek az idei második kung fu bajnokságon.

Tóth Gábor

Érd városa adott otthont a Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség ez évi második országos bajnokságának. A versenynek volt tétje, hiszen a legjobbak (kategóriánként az első négy) meghívást kaptak a november 8-ai magyar bajnoki döntőre. Huszonkét egyesület 150 versenyzője vett részt a megmérettetésen, a szombathelyi színeket a Metex05-Controll SE kung fu szakosztályának versenyzői képviselték.

Formagyakorlattal kezdődött a verseny. Vereb-Dér Zsófia kétszer is dobogóra állhatott: pusztakezes kategóriában aranyérmet szerzett, rövid fegyverrel pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Lenner Tamás az erős férfi mezőnyben szintén két fegyveres kategóriában is nyerni tudott. A pusztakezesek mezőnyében pedig harmadik lett. Bődy Gergely szintén a felnőtt férfiaknál indult. Rövidfegyveres gyakorlatával éppen csak lemaradt a dobogóról, de értékes negyedik helyett szerzett, hiszen kvalifikálta magát a bajnoki döntőre.

Az érmes szombathelyi kung fusok. Balról Hangay Péter, Lenner Tamás, Veréb-Der Zsófia, Sipos Peter Martin, Hangay Krisztián (Fotó: Metex05-controll SE)

A küzdelmi kategóriában light-contactban indultak a Controll versenyzői. A junioroknál -60 kg-ban Hangay Krisztián magabiztosan hozta el az első helyet. Sipos Péter Martin pedig a -65 kg-os súlycsoportban lett második. A férfiaknál Hangay Péter a -70 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett.

- Amiért elutaztunk, azt teljesítettük - értékelt elégedetten Koszogovits Mihály edző. Formagyakorlatban Vereb-Dér Zsófia és Farkas Krisztina is résztvevője lesz a döntő női mezőnyének. A férfiaknál Lenner Tamás nagy esélyes, Bődy Gergely pedig könnyen meglepetést okozhat majd. Küzdelemben a junioroknál Sipos Péter, Hangay Krisztián, a felnőtteknél pedig, Hangay Péter és Pintér Bálint is jó formában készülhet az év legfontosabb versenyére.

Az ob-döntőn aranyérmet szerzők ott lehetnek a május elején Bulgáriában rendezendő 3. Tradicionális Wushu Európa-bajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!