Sport

2014.11.05. 20:30

Az ifjúságiak az asztaloknál

Szombathely - A juniorok viadalával megkezdődött a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) utánpótlás körversenyének magyar nemzetközi bajnoksága.

Horváth Erika

Óriási a mezőny a Hungarian Openen, az öt nap alatt összesen 358-an állnak asztalhoz. Az első két versenynap a junioroké (U18). A fiúknál 130-as, a lányoknál 119 fős létszámot regisztráltak előbbieknél 32, utóbbiaknál 16 játékost az eddig gyűjtött ranglistapontjaik alapján kiemeltek. Nekik a 32 közé jutásért kellett először játszaniuk. A többieknek viszont csoportmérkőzések után vezethetett csak az útjuk a 64-es táblára. A 12 magyar fiú- és 8 lányversenyző közül Majoros Bence, illetve az ifjúsági olimpikon Imre Leila mentesült a csoportmérkőzések alól. Csoportjából elsőként jutott tovább Böhm Gábor és Bruckner Máté, ezzel ők a 64-ben tudhatták magukat. A másodikként továbblépő Kovács Sebestyén, Heiszman Henrik és Balázs Bence viszont csak egy további győzelemmel juthatott oda. Kovácsnak sikerült legyőznie svájci riválisát, két honfitársa viszont alulmaradt belga, illetve bolgár ellenfelével szemben. A lapzártánk után a 32-be jutásért rendezett mérkőzéseken tehát Majoros, Böhm, Bruckner és Kovács volt még érdekelt. A lányoknál Imre Leila mellé még a csoportjában második Hartbrich Leonie csatlakozhatott az éjszaka is játszók klubjához , Fehér Zsófia viszont elvérzett egyiptomi ellenfelével szemben.

Szerdán két fordulót rendeztek a párosok számára is. A fiúknál öt magyar kettős próbálkozott. Előbb a 32, majd a 16 közé is bejutott a Bruckner Máté Majoros Bence, valamint a Böhm Gábor Kovács Sebestyén duó, így ők ma 9 órától már nyolcaddöntőt játszhatnak. Lány párosban viszont már nem lesz magyar képviselet.

A három és fél magyar egységből Imre Leila és Nagypál Csilla hatalmas, ötszettes csatában túljutott
az oroszokon, ám a horvát duó három játszmában elütötte őket a 16 közé jutástól. Hartbrich Leonie pedig belga párjával egyiptomi kettős vert, ám orosz ellenfeleik megálljt parancsoltak nekik.

Ma a fiú és lány párosok nyolcaddöntői után folytatódnak az egyes csatározások. A negyeddöntők 12.30-kor kezdődnek, az elődöntőket 16.45-re írták ki, míg a finálék kezdési időpontja 18.30. Ezeket már egy asztalon rendezik meg: előbb a lány, majd a fiú párost, aztán a lány, végül a fiú egyes döntőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!