Sport

2014.11.05. 20:42

Hepp Kupa: továbbjutott a női kosárcsapat

Nagykanizsa - – Idegenbeli győzelemmel folytatta a Hepp Kupát a SZoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

 

A sorozat 2. fordulójában az ugyancsak amatőr NB I-es Nagykanizsa fogadta a szombathelyieket. A bajnokságban mindkét csapat két győzelmet, két vereséget számlál.

Kanizsai Vadmacskák SE–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 64-74 (17-21, 22-18, 16-5, 9-30). – Nagykanizsa, 50 néző, Hepp Kupa női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Németh S., Szalai Zs.

SZoESE-SI: Konti 7, HANDLER 11/9, SZABÓ-HAKLITS 27/9, PORPÁCZI 7, Gusztafik 6. Csere: Mészáros –, Horváth –, Vidóczi –, Bicskei 6, Czinder 10/3, Uszkai –, Tóth –. Edző: Kozma Tamás.

Nagykanizsa, legjobb dobók: Fuisz 12, Fekete 12.

Jól kezdtek a szombathelyiek, ám a Kanizsa rendezte a sorait, kiegyenlített csata kerekedett (20. perc: 39-39). Sőt, a harmadik negyedben több vendégjátékos is hullámvölgybe került, alig tudott gyűrűbe találni a SZoESE, úgy tűnt, hogy a házigazda korán eldönti a meccs, a továbbjutás sorsát (30. perc: 65-44). Ám parádés hajrát nyitott, az utolsó etapot 30-9 arányban nyerte meg a SZoESE, szinte lesöpörte a pályáról fáradni látszó ellenfelét. A Haklits–Handler duó távoli dobásaival jól játszotta át a zalaiak zónavédekezését, Porpáczi pedig remek védekezéssel, 11 lepattanó megszerzésével járult hozzá a sikerhez.

Kozma Tamás: – Most már talán a lányok is elhiszik, hogy játszhatunk finálét a Hepp Kupában. Még egy fordulót kell mennünk, és részt vehetünk a négyes döntőn. Lendületben vagyunk, bízom benne, hogy ez a jó forma kitart az év végéig a bajnoki meccseken is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!