Sport

2014.11.24. 19:40

Karate: A táplániak közül Kassai László és Habda Zsolt állhatott fel a dobogóra

Paks - Két ezüstéremmel tértek haza az ippon shobu magyar bajnokságról a Tápláni Karate Sportegyesület versenyzői.

Tóth Gábor

A Magyar Karate Szakszövetség megbízásából a Magyar JKA Karate Szövetség Pakson rendezte meg az ippon shobu magyar bajnokságot. A legrangosabb hazai megmérettetésen 250 versenyző tette próbára a tudását. A Tápláni Karate Sportegyesületből Németh András (3. dan) vezetőedző négy sportolóval utazott a Duna-parti városba – csak a táplániak képviselték a vasi színeket.

Éremmel a nyakában a két ob-ezüstérmes, Kassai László és Habda Zsolt. Fotó: Tápláni Karate SE

Küzdelemben (kumite) Káldy Lívia a 14-15 évesek erős mezőnyében nem tudott a négy közé jutni, Berta Dániel ugyanebben a korosztályban két magabiztosan nyert meccs után a nyolc közé jutott, ott azonban sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt. A junioroknál (18-21 évesek) Kassai László a népes mezőnyben sorra hozta a meccseit és a négyes döntőbe jutott. A döntőbe kerülésért vívott meccsében az ellenfele kontrollálatlan ütést vitt be, amitől a tápláni fiú megsérült: a mérkőzést megnyerte ugyan, azonban a döntőben nem tudott kiállni, így második lett. A férfi felnőtt korcsoportban Habda Zsolt magabiztosan nyerte a mérkőzéseit és a döntőig jutott, ahol azonban nagy csatában alulmaradt, így ezüstéremmel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!