Sport

2014.11.10. 16:10

Kick-box érmek - Cseh Open remek vasiakkal

Prága - Remekül szerepeltek a szombathelyi Metex05-Controll SE versenyzői a Cseh Open nemzetközi kick-box tornán.

Tóth Gábor

Prágában rendezték meg a Cseh Open nemzetközi kick-box tornát. A kétnapos, népes, erős mezőnyt felvonultató erőpróbán a Metex05-Controll SE kilenc sportolója képviselte a vasi, szombathelyi színeket. A fiúk remekeltek, három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza.

A legjobbak. Balról Bárdosi Sándor, Bolfán Ákos, Szász Krisztofer, Viszket Borisz, Dancsó Zoltán. Fotó: Metex05-Controll SE

Szmolek Emanuel (kadet II., -63 kg) és Jurasits Ákos (kadet II., -57 kg) light-contactban életük első nemzetközi versenyén vettek részt, számukra a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél. Grünczeisz Patrik kadet II., -57 kg light-contactban versenyzett, utánpótlás válogatottként az elvárás nála már kicsit magasabb volt. Azonban az első mérkőzésén ő sem jutott tovább. Bolfán Ádám kadet II. light-contactban két súlycsoportban, 57 és 63 kg-ban is tatamira állt. Utóbbi súlycsoportban a 4. helyen zárt. Szász Krisztofer kadet II., -47 kg light-contactban szerzett ezüstérmet. Az első mérkőzésein meggyőző fölénnyel nyert, majd a döntőt minimális ponttal veszítette el. Viszket Borisz kadet I., -42 kg light-contactban aranyérmet nyert. A népes súlycsoportban kiemelkedő lábtechnikai tudásával győzte le ellenfeleit. Bolfán Ákos egy arany- és egy ezüstéremmel az egyesület legeredményesebb versenyzője lett. Kadet I. light-contactban két súlycsoportban, 42 és 47 kilóban is megmérettette magát: 47 kilóban nyert, 42 kilóban második lett. Magasan a mezőny legjobb, legtechnikásabb kick-boxosa volt. Bárdosi Sándor junior és felnőtt korosztályban is versenybe állt. Junior -74 kg light-contactban egészen a döntőig menetelt, ott lengyel riválisa jobbnak bizonyult. A felnőttek között kick-lightban erős mezőnyben, nehéz ellenfelek legyőzése után jutott be a legjobb négy közé. Dancsó Zoltán edzőként és versenyzőként is elutazott Prágába. Az Európa-bajnoki felkészülés egyik állomásaként, edzőmérkőzés céljából lépett tatamira -89 kg light-contact kategóriában, ahol nem talált legyőzőre. Pedig a versenyen ott volt súlycsoportja egyik favoritja, az osztrák Juso Prosic, aki ellen a döntőben meggyőző 3-0-ás pontozással nyert.

Eredmények, Viszket Borisz: kadet I. -42 kg light-contact 1. Bolfán Ákos: kadet I. -47 kg light-contact 1., -42 kg light-contact 2. Szász Krisztofer: kadet II. -47 kg light-contact 2. Bolfán Ádám: kadet II. -63 kg light-contact 4. Bárdosi Sándor: junior -74 kg light-contact 2., felnőtt kick-light 3. Dancsó Zoltán: felnőtt -89 kg light-contact 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!