Sport

2014.11.13. 15:01

Ob döntőn a vasi kung fusok

Érd - Remekül szerepeltek a szombathelyi Metex05-Controll SE sportolói a kung fu bajnokság országos döntőjében.

Tóth Gábor

A Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség Érden rendezte meg a 2014. évi bajnokság döntőjét formagyakorlat és küzdelem kategóriákban. A ob komoly téttel bírt, ugyanis a legjobbak kvalifikálhatták magukat a jövő évi Tradícionális Wushu Európa-bajnokságon, amit Bulgáriában rendeznek majd május 18-23-án. A Controll SE hét versenyzővel képviselte magát a versenyen, amely meghívásos volt – a selejtezők eredményei alapján minden kategóriában csupán a négy legjobb kapott meghívót a döntőre.

Három magyar bajnok. Balról Lenner Tamás, Hangay Péter és Hangay Krisztián. És az edzőjük, Koszogovits Mihály. Fotó: Metex05-Controll SE

Formagyakorlatban három sportoló képviselte a szombathelyi szakosztályt. Farkas Krisztina betegség miatt lemondta a versenyt, így a felnőtt női kategóriában Vereb-Dér Zsófia maradt egyedüli vasi indulóként. Zsófi felkészülése jól sikerült, az év folyamán fordulót is tudott nyerni, de nem sikerült a bravúr, két kategóriában a dobogó második fokára állhatott fel. Pusztakezes és fegyveres formában is ezüstérmes lett.. A felnőtt férfi mezőnyben két vasi versenyző jutott be a fináléba. Bődy Gergőtől már bravúr volt, hogy a döntő részese lehetett a fegyveres formagyakorlat kategóriában, végül 4. helyezést ért el. Lenner Tamás viszont, aki évek óta az egyik legjobb magyar formagyakorlat versenyző, kiválóan teljesített. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ testnevelés szakos hallgatója két kategóriában a legjobbnak bizonyult (rövid- és hosszúfegyver), pusztakezes formában pedig 3. lett.

Küzdelemben hasonlóan erős mezőny várta a versenyzőket. A juniorok között induló Hangay Krisztián magabiztosan nyerte meg élete első magyar bajnoki címét, -56kg light contactban. Sipos Péter Martin (edzője: Cordier Bálint) szintén a juniorok között indult -65 kg-ban, másodikként zárt. A felnőtt férfiaknál -75 kg-ban a fiatal Pintér Bálint szerzett ezüstérmet. A nap meglepetése light-contactban -70 kg-ban történt: Hangay Péter annak a Huszár Dominiknak a legyőzésére készült, akitől az évben már kétszer is vereséget szenvedett. Végül a szombathelyi fiú lett a magyar bajnok.

– Az egész éves munka meghozta a gyümölcsét, a négy magyar bajnoki cím önmagáért beszél – értékelt Koszogovits Mihály edző. – Csak gratulálni tudok versenyzőinknek! Ki kell emelnem Lenner Tamást és Hangay Pétert, mindketten remekül versenyeztek, egyértelműen letették névjegyüket a magyar kung fu élmezőnyben.

Az ob döntőt a Metex05- Controll Se versenyzői négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!