Sport

2014.11.20. 12:20

Tenisz: Veretlenül jutott fel a Savaria női gárdája

Szombathely - Egy év OB II-es tagság után veretlenül jutott vissza az első osztályba az Epcos-Savaria TC női teniszcsapata.

Tóth Gábor

Epcos-Savaria TC fiatal, saját nevelésű teniszezőkből álló női csapata a 2013-as szezonban kiesett az OB I-ből. A társaság együtt maradt, a munka folytatódott az OB II-es csapatbajnokságban is, az eredmény pedig nem maradt el. A tavaszi mérkőzéseket veretlenül hozta le a Savaria TC, ekkor már érződött, hogy benne van egy jó eredmény a lányokban. A rövid nyári szünet sem törte meg a lendületet, ugyanis ősszel sem talált legyőzőre a Savaria – tulajdonképpen megszorítani sem tudták a szombathelyi lányokat.

Az Epcos-Savaria TC OB II-es bajnokcsapatának tagjai. Balról Kenéz Kata, Pankotay Dorka, Prisznyák Anna, Szabó Fruzsina, Kiss Dorottya, Tóth Alexandra és Serman Dóra. Fotó: Epcos-Savaria TC

Őszi eredmények: Piszkenet TK Nyergesújfalu–Epcos-Savaria TC 2-5, Epcos-Savaria TC–Pannon SC Zsámbék 6-1, Epcos-Savaria TC–Kiskastély Budapest 6-1, Epcos-Savaria TC–OSC Budapest 7-0, Epcos-Savaria TC–Liget TK Pápa 7-0.

Az OB I-be való feljutásért a Savaria a keleti csoport bajnokával, a Szentessel játszott osztályozót. A szerencse a vasiak mellé állt, ugyanis egy mérkőzés döntött a feljutásról, ennek az egy meccsnek pedig a sorsolás szerint a Savaria TC Késmárk utcai tenisztelepe adott otthont. Az összecsapás rendkívüli izgalmakat hozott, csak az utolsó páros mérkőzés utolsó labdamenete döntött a feljutásról. De a mérkőzést 4-3-ra a szombathelyiek nyerték, ez a végeredmény pedig azt jelenti, hogy az Epcos-Savaria TC női csapata a következő szezonban a hatcsapatos első osztályban szerepelhet.

A győztes csapat névsora: Kenéz Kata, Pankotay Dorka, Prisznyák Anna, Szabó Fruzsina, Kiss Dorottya, Tóth Alexandra és Serman Dóra.

– Arra azért számítottunk, hogy a lányok jól szerepelnek majd az OB II-ben, hiszen a tavalyi kiesés óta egy évvel idősebbek, rutinosabbak lettek, a bajnoki cím azonban csak a legmerészebb álmainkban szerepelt – értékelt az Epcos-Savaria TC edzője, csapatvezetője, dr. Tóth Ferenc. – Sokat dolgoztak ezért a sikerért a lányok, heti három-négy edzésen vettek részt és korosztályos versenyeken is szerepeltek. A csapatunk egyébként nagyon fiatal, a keret zöme 16–18 éves, vagyis még utánpótláskorú. Az biztos, hogy a társaság jövőre együtt marad, és nekifutunk az OB I-nek – nem akarunk idegenekkel, légiósokkal erősíteni. Edződjenek, fejlődjenek a saját lányaink. Bár abban biztos vagyok, hogy a félprofi csapatokat felvonultató mezőnyben nem lesz könnyű dolgunk. De a lányok lelkesek és fejlődőképesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!