Sport

2014.12.28. 19:15

Amerikai egyetemen próbál szerencsét Völgyi Helga

Szombathely – Sport-ösztöndíjjal az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait a Dobó SE kalapácsvetője, Völgyi Helga.

Horváth Erika

Egy új év mindig új terveket, várakozást is jelent az ember életében. Ez fokozottan igaz most Völgyi Helgára. A Dobó SE 19. évében járó kalapácsvetője január 2-án repülőre száll, és elindul az Egyesült Államokba – ahol új élet(forma) vár rá. A Michigan állambeli Kelet-michigani Egyetemen kapott sportösztöndíjat.

Völgyi Helga az Egyesült Államokban folytatja a kalapácsvetést. Fotó: Unger Tamás

Németh László és Németh Zsolt tanítványának a tavalyi volt a legjobb éve, amikor is ezüstérmet szerzett az ifjúsági világbajnokságon, illetve nyolcadik lett a junior Eb-n. Az ifjúsági korosztályt 74,38 méteres eredménnyel zárta a 3 kilós kalapáccsal – ez minden idők második legjobb eredménye a világon klubtársa, Gyurátz Réka 76,04 métere mögött. A 4 kilós junior-felnőtt szerrel azonban már nem megy olyan jól, 62,48 a legjobbja.

– A világbajnokságokon az amerikai egyetemek figyelik a legjobb versenyzőket, ennek alapján kaptam az ajánlatot. Nem ismeretlen edzőhöz megyek a Detroittól egy órányira fekvő Ypsilanti városába, hiszen az itteni edzőim edzőtáborokból jól ismerik – mondta Helga. – Nagy izgalommal várom az utazást. Az első évben még nem kell szakirányt választani, csak néhány tantárggyal és az angol nyelvvel megbirkózni. És persze napi két edzés is lesz. Ez az évem nem sikerült valami fényesen, az alapozást kisebb sérülések hátráltatták, és ez az egész idényre nagy hatással volt. Most minden rendben, és ha így is folytatódik, tovább fejlődhetek. Azt is remélem, hogy Amerikában – ha csak a gyorskajáktól is – de tudnak néhány kilót rám rakni, arra is nagy szükség lenne a nagyobb dobásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!