Sport

2015.01.11. 18:00

Rudolf Balázs a 16 között

Szeged - A Répcelaki SE szuperligás tekecsapatának játékosa, Rudolf Balázs bejutott a legjobb 16 közé a szegedi világranglista-versenyen a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Horváth Erika

A szerdán kezdődött, 13. alkalommal megrendezett szegedi férfi egyéni teke világranglista-versenyen 156-an léptek pályára. A hét benevezett vasi versenyző közül végül hárman léptek pályára – mindhárman a Répcelaki SE játékosai. A szerdától szombaton késő estig tartó 120 vegyes gurításos selejtező után Rudolf Balázs maradt versenyben, aki szenzációs, 656 fás teljesítményével sokáig a második helyen állt a korábbi világcsúcstartó Zavarkó Vilmos (689) mögött, végül hatodikként kvalifikálta magát a legjobb 16 közé – csak világbajnokok előzték meg. A másik két vasi játékos is a mezőny első harmadában zárt: Farkas Imre 599 fával a 34., Pete Sándor 582-vel a 42. helyen végzett.

Vasárnapra, a BB Mentor Kupa záró napjára maradt a döntő a selejtezőben legjobb 16 tekés részvételével. (A mezőny erősségét jelzi, hogy a 16. helyen továbbjutó versenyző is 629 fát ütött.) Innen már 2x30 gurításos, kieséses rendszerben folytatódott a csatározás.

Rudolf Balázs a csapatban kétszeres világbajnok, háromszoros világkupagyőztes Zapletán Zsomborral küzdött meg a legjobb nyolc közé jutásért. Mindkét szettben a szegediek – hazai pályán játszó – klasszisa bizonyult jobbnak 165-141, illetve 160-141-re. Zapletán még a legjobb négy közé is bejutott, az elődöntőben viszont alulmaradt a későbbi győztes Kiss Tamással (Neumarkt) szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!