Sport

2015.02.11. 17:38

Móricz Bálint legyőzte a vb-bronzérmest - Szombath Klaudia megyei csúccsal ob-harmadik

Budapest – A serdülő és újonc fedettpályás országos bajnokságon és a Magyar Atlétikai Szövetség nyílt versenyén is akadt szép sportiskolás-, illetve Haladás-siker.

Horváth Erika

A hétvége első napja a legfiatalabbaké volt a Syma csarnokban. A serdülő és újonc fedettpályás ob-n, a 2015-ös év első atlétikai bajnokságán a Szombathelyi Sportiskola egy bronzérmet és két negyedik helyet gyűjtött be. A 14 éves Szombath Klaudia 60 méteres síkfutásban új megyei serdülő csúccsal végül harmadik lett – célfotóval dőlt el a második és harmadik hely sorsa. Ennek alapján a Klaudiánál idősebb, válogatott újpesti lány két századdal ért előbb célba. Kamarás Ákos és Lengyák György többi tanítványai közül 60 m gáton Varga Eszter – egyéni csúccsal –, valamint a 4x200 m-es – Varga Eszter, Bognár Réka, Egervölgyi Boglárka, Szombath Klaudia – összeállítású lányváltó lett negyedik.

Szombath Klaudia egyik edzőjével, Kamarás Ákossal Fotó: Lengyák György

A sportiskolások jobb eredményei. Leány 60 m: 3. Szombath Klaudia 7,96 mp – megyei serdülő csúcs. 60 m gát: 4. Varga Eszter 9,14 – egyéni csúcs. 4x200 m váltó: 4. Szombathelyi Sportiskola (Varga Eszter, Bognár Réka, Egervölgyi Boglárka, Szombath Klaudia) 1:50,12. Fiú, 800 m: 9. Ecker Tamás 2:17,61.

Csak a célfotó döntött Szombath Klaudia harmadik helyéről

A Magyar Atlétikai Szövetség nyílt versenyén Móricz Bálint szállította a legnagyobb sikert a Haladásnak: megnyerte a férfi 400-asok versenyét, ám előtte futamában legyőzte a szerbek vb-bronzérmes 400 m-es gátfutóját, Emir Bekricset. A HVSE válogatott sprintere bátran kezdett, így a pályaelhagyás után Bekrics elé került, és az éles kanyaroknál gyorsításokkal végig megvédte előnyét, miközben a ritmusváltásokat kevésbé bíró szerb futó elkészült az erejével (49,44) – 5 század híján 1 másodperccel előzte meg Bálint (48,49). Kiemelendő még az 1999-es születésű Jagodics Dennis teljesítménye, aki augusztusban tért vissza az atlétikához, szeptember végén már a serdülő válogatottat erősítette, most pedig – élete harmadik 400 méterén – 51 másodperc alá került. Dennis a 40 fős mezőnyben 13. lett 50,81 másodperces egyéni csúcsával. Ezzel elérhető közelségbe került számára az idei nyári Európai Olimpiai Fesztivál (EYOF) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!