Sport

2015.03.08. 19:55

Remekül kézilabdáztak a vasi lányok

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában a veszélyes csapatnak számító Nagyatád otthonában aratott remek győzelmet a HVSE.

Tóth Gábor

Rinyamenti KC Nagyatád–Haladás VSE 25-21 (14-12)

Nagyatád, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Drinóczi, Drinóczi-Horváth.

Nagyatád: Burghardt R. – NAGY 7, Antal 1, Burghardt L. 1, GUETH 8/3, Balaskó A. 1, SCHNEIDER 6, Scheffer 1. Csere: Balaskó L., Kovács, Darabos. Edző: Nyúlné Bőzsöny Erika.

HVSE: HAJDUK – Mayer 8/4, ŐADOS 11, CSÁSZÁR 4, Pukler 1, MÓROCZ 1, SZENDREI 5. Csere: Tömő (kapus), Doncsecz 1, Debreczeni. Edző: Bölöni Roland.

Szendrei Barbara szép játékkal, 5 góllal járult hozzá a sikerhez. Fotó: Unger Tamás

A Haladás szervezett, motivált kézilabdával nyitott, főleg jól védekezett, ám a végjátékba sokszor csúszott hiba, így az első félidőben fej, fej mellett haladtak a csapatok (21. perc: 8-9). De már ekkor is látszott, hogy a szombathelyiek remek napot fogtak ki, irányítják a meccset. A vasiak fordulás után sem lassítottak, a hazai pálya minden előnyét élvező házigazda egyre nehezebben tartotta a lépést (37. perc: 17-18). A HVSE játéka összeállt, támadásban is sikerültek a dolgok, csapatként, szevezetten, higgadtan és pontosan játszottak a szombathelyi lányok. A Haladás lendületét azt sem törte meg, hogy a második félidő közepén végleg leküldték a pályáról az egyik kulcsembert Mórocz Alexandrát – a helyére beálló Doncsecz Dorina is jól teljesített. A hajrára pedig felőrölte ellenfelét a Haladás, végül biztosan nyert.

Bölöni Roland: – Ha azt játsszuk amit kell, amire készülünk, akkor bárki ellen van esélyünk. Csapatként, összeszedetten kézilabdáztunk – Pados Mónika kiemelkedett a mezőnyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!