Sport

2015.03.23. 17:20

Sakk: A negyedik helyen a Haladás

Szombathely – A Pénzügyőr elleni győzelmével az utolsó előtti, 8. fordulóban a negyedik helyre kapaszkodott fel a Haladás VSE-Infraplan NB I-es sakkcsapata.

Timár Gergely

Haladás VSE-Infraplan– Pénzügyőr SE 7,5-4,5.

Szombathely, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

A Pénzügyőr nem a legerősebb összeállításban érkeztek, és a szombathelyiek többé-kevésbé élni tudtak a lehetőséggel. Az első táblán Babula Vlastimil és Horváth Csaba 30 lépéses partija sorozatos cserék után döntetlennel zárult (1/2-1/2). Hasonlóan alakult Ruck Róbert játszmája is: olimpiai ezüstérmes nagymesterünk gyorsan játszó fiatal ellenfelével az egyenlő végjátékban döntetlenben egyezett meg (1/2-1/2). Németh Miklós szép kombinációval minimális anyagi előnyt szerzett, a középjátékban ezt megőrizte, a végjátékban pedig győzelemig fokozta (1-0).

Dr. Kovács Gábor szokásos harcos játéka most nem járt sikerrel, az ellenfél veszedelmesen előrenyomuló gyalogjai megoldhatatlan feladat elé állították (0-1). Nagy Gábor békülékeny hangulatban elég hamar osztozkodott a ponton riválisával (1/2-1/2). Kiss Attila is remizett – 25 lépés után, egyenlő állásban (1/2-1/2). Ruck Tamás fokozatosan előnybe került, majd gyalogot, és ezzel játszmát nyert (1-0). Farkas Gábor látványos, kombinációs stílusa a női versenyző ellen nagyon jól érvényesült (1-0). Lakos Nikoletta biztató támadóállást hozott létre, de az időzavar közeledtével belenyugodott a döntetlenbe (1/2-1/2).

Pergel László a gyalogáldozatos megnyitás után pontatlanul játszott, az érdekes játszma végül döntetlennel zárult (1/2-1/2). Takács Gergőnek a végig kijátszott partiban volt esélye a győzelemre, de fiatal ellenfele pontosan védekezett (1/2-1/2). A 15 éves Szukics Ádám taktikai motívumok segítségével lenyerte ellenfele vezérét és magabiztos játékkal első NB I-es győzelmét aratta (1-0).

Hárompontos győzelmével a negyedik helyre kapaszkodott fel a Haladás (50), aminek megtartásáért az április 26-ai utolsó fordulóban a 49 pontos, hatodik helyen álló Makó otthonában kell megküzdeni. Győzött: Németh M., Ruck T., Farkas, Szukics. Remizett: Babula, Ruck R., Nagy G., Kiss A., Lakos, Pergel, Takács G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!