Sport

2015.04.12. 17:13

Idegenben harcolt nagyot a HVSE NB I/B-s női kézicsapata

Szentendre - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 21. fordulójában idegenben játszott döntetlent a Haladás VSE így a tabella harmadik fokáról várja a folytatást.

Tóth Gábor

Szentendrei NKE -Haladás VSE 26-26 (12-15). Szentendre, 50 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Felhő, Öcsi.

Szentendre: Balogh Csiki 4/2, Rovnyai 2, Vesztergombi 3, Gróz 9/4, Kretz 3/3, Tuja 3. Csere: Vígh 2, Nagy, Tóth. Edző: Gróz János.

HVSE: Hajduk Mayer 8/2, Pados 5, Császár, Pukler 3/1, Gaylhoffer 4, Szendrei 5. Csere: Edző: TÖMŐ (kapus), Bolfán, Doncsecz, Debreczeni 1, Mórocz. Edző: Bölöni Roland.

Tömő Alexandra remek védésekkel segítette csapatát Fotó: Haladás VSE

A papírforma a vendégek sikerét ígérte, jól is kezdték a mérkőzést a szombathelyi lányok. Ám akadozott a gépezet: a HVSE rendre ellépett három-négy góllal (22. perc: 8-12), de a házigazda mindig felzárkózott. Sőt, a játékrész közepétől már felváltva vezettek a felek. A hajrá azonban vasiaké volt, három gólos előnnyel vonulhattak szünetre. A második félidőben felváltva potyogtak a gólok. de aztán a szombathelyiek kihagytak három hetest a vendégek. Így ahelyett, hogy elléptek volna, magukra húzták az ellenfelet. A hazai pálya minden előnyét élvező Szentendre pedig belelkesedett, folyamatosan emberelőnyben játszott, élt a lehetőséggel, a vezetést is átvette. A Haladásban viszont volt tartás (53. perc: 22-22), a közvetlen hajrának már egygólos szombathelyi vezetéssel futottak neki a felek. Az utolsó támadás a vendéglátóé volt, emberelőnyben próbálkozott, végül egy meglehetősen furcsa körülmények között született hétméteresből kicsikarta a döntetlent.

Bölöni Roland: - Sajnos a szél nem minket támogatott...

A HVSE a 4. a tabellán, ugyanannyi pontja van mint a 3. Mosonmagyaróvárnak, egymás elleni mérlegben jobb a rivális.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!