Sport

2015.04.08. 12:38

Racketlon: Sákovics Péter két korosztályban is begyűjtötte az aranyat

Antalya - Sákovics Péter két szenior korcsoportban is a legjobbnak bizonyul a Török Open nemzetközi racketlon ( asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) tornán.

Tóth Gábor

A térségben első alkalommal – de nem utoljára – rendeztek racketlonversenyt, amelyen indult a kilencszeres világbajnok Sákovics Péter is.

A +45-ös korcsoport versenyén a szombathelyi sportember könnyedén lépett át első, svéd ellenfelén. Az elődöntőben orosz ellenfele már megizzasztotta ugyan, de végül érvényesítette a papírformát. A fináléban iraki riválisa csak asztaliteniszben tudott nyerni, a többi sportágban Sákovics bizonyult jobbnak, így magabiztosan nyert.

Sákovics Péter Törökországban is letette a névjegyét. Fotó: VN Archív

A +50-es kategóriában elsőként egy német ellenfelet búcsúztatott. Az elődöntőben az egész torna legnehezebb meccse várt rá a dán Jesper Schou Nielsen ellenében – aki egyébként tollaslabdában a +55-ös korosztály Európa-bajnoka. A dán rivális két számban, tollasban és teniszben is legyőzte Sákovicsot, de a végül kiélezett csatában nyolc ponttal a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója nyert. A döntőben a mindig kiegyensúlyozott svájci Graham King következett, de ő sem tudta megakadályozni Sákovics Pétert abban, hogy a török sportminisztertől immár a 14. európai ország bajnokaként vegye át a győztesnek járó trófeát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!