Sport

2015.04.10. 15:17

Szombaton indulnak a női tornászok az Eb-re, Dévai Boglárka is velük tart

Tata – Péntekig Tatán edzettek, szombaton indulnak a magyar női tornászok – köztük Dévai Boglárka is – a franciaországi egyéni Európa-bajnokságra.

Szendi Péter

A női tornászválogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre az októberi kvalifikációs vb-re keresi a legütőképesebb csapatot, ezért az montpellier-i Eb-n a fiataloknak ad lehetőséget. A már tapasztaltabb Makra Noémi mellett, a Szombathelyi Sportiskola válogatottjának, Dévai Boglárkának, valamint Honti Kittinek és Horváth Enikőnek szavazott bizalmat.

A kapitány azt már eldöntötte, hogy a gerendán tavaly világkupa-győztes, lábsérüléséből felépült Makra két szeren, felemás korláton és gerendán szerepel, míg Horváth Enikő talajon és gerendán. A két elsőéves felnőtt közül Honti Kitti mind a négy szeren bemutatkozik, tőle egyéni összetettben vár jó teljesítményt a kapitány. Az viszont csak a franciaországi, hétfői pódiumedzés után dől el, hogy az ugrásban az ifjúsági olimpia hatodik helyezettje, Dévai Boglárka mely szereken indul, tőle természetesen ugrásban remélhető jó eredmény.

A női selejtezőket április 15-én rendezik, a magyarok a 2. és a 4. csoportban lépnek a szerekhez, a 2. csoport ugrással, míg a 4. felemáskorláttal kezd. Az egyéni összetett döntőre április 17-én kerül sor, ide a legjobb 24 versenyző kerülhet be, de országonként csak kettő. A szerenkénti finálékat 18-án és 19-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!