Sport

2015.05.12. 14:13

Országos erősember-bajnokság Celldömölkön

Celldömölk - Az elmúlt hétvégén Celldömölkön rendezte a Magyar Erősember Szövetség nagy sikerrel a férfi és női országos erősember-bajnokságot.

Tóth Gábor

Az OB döntőbe 12 erős ember verekedte be magát a keleti és a nyugati selejtezőcsoportból. Két nap alatt nyolc számban mérkőztek meg a résztvevők. Az első napon kamionhúzás (7,5 tonna 20 m), láb közti súlycipelés, súly piramis (200, 225, 245 kg, négy lépcsőfok) szerepelt a programban. Szoros eredménnyel zárult a péntek, hárman is azonos pontszámmal álltak a rangsor elején. Szombaton súlyt kellett magasba dobni, viking nyomás szerepelt még a programban, továbbá traktorkerék-forgatás (480 kg), erőkalapács állítás és kőgolyópakolás. A versenyt Szabó Zsolt (Földes) nyerte – aki begyűjtötte ötödik bajnoki címét, megelőzte az örökranglistán Darázs Ádámot. Másodikként a bajnoki címvédő Hajnal Tamás (Martfű) végzett, harmadikként pedig Hrozik Gábor (Dunaújváros). Szombaton kapcsolódtak be a küzdelmekbe a nők, négyen tették próbára a kitartásukat, öt versenyszámban bizonyíthattak (2,5 tonnás furgon húzása 20 méterre, viking nyomás, traktorkerék forgatás, 2x50kg-os koffer cipelés, kőgolyó pakolás). A hölgyeknél az athéni (2004) olimpián súlyemelésben ezüstérmet szerző Krutzler Eszter képviselte a szombathelyi színeket, remekül teljesített, harmadik lett. Léránt Ágnes (Kistarcsa) nyert Kárai Zsuzsanna (Hajdúszoboszló) előtt.

– Színvonalas döntőn vagyunk túl, amely ráadásul az elmúlt évek legkiélezettebb versenyét hozta. Celldömölk remek szervezőnek, remek házigazdának bizonyult, ráadásul a hangultra sem lehetett panasz, sok volt a néző, a versenyzők nagy szurkolást kaptak – értékelt, összegzett Gadó András főbíró.

Az erős emberek ebben az évben meg ellátogatnak Vas megyébe, hiszen augusztus elején várhatóan egy könnyűsúlyú erősember Európa-bajnokságnak adhat otthont Szombathely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!