Sport

2015.05.20. 13:07

Juhász Lilla rekordja: Szakállas országos csúcsot múlt felül Amerikában a rábapatyi gátfutó

High Point - Harminchét éves országos rekordot adott át a múltnak a Haladás VSE Egyesült Államokban tanuló gátfutója, Juhász Lilla.

Horváth Erika

Az észak-karolinai High Pointban az elmúlt hétvégén rendezték meg az Egyesült Államok déli atlétikai konferencia-bajnokságát, amelyen a Campbell egyetem színeiben rajthoz állt Juhász Lilla, a Haladás VSE 21 esztendős gátfutója is. A rábapatyi atlétalány első lett 100 m gáton, és csaknem fél másodpercet javított legjobbján. A 13,32 mp-es időeredménnyel túlszárnyalta Siska Xénia 1978-ban, Prágában elért 13,36-os utánpótlás (U23) országos csúcsát. A hitelesítés feltétele azonban az, hogy az eredmény elérése után 24 órán belül doppingmintát kell adni. Kalandos úton – Rutkovszky Ede, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ügyvezető igazgatójának megrendelésére – az utolsó pillanatban ez is sikerült, remélhetőleg így már semmi akadálya nem lesz annak, hogy új rekordként jegyezzék be.

Juhász Lilla új U23-as országos csúcsot jelentő eredménnyel nyerte meg a déli konferencia-bajnokságot 100 m gáton. Fotó: BigSouthPhotos.com

Juhász Lilla ezzel teljesítette a júliusi, tallini U23-as Európa-bajnokságra kvalifikáló. az európai szövetségénél szigorúbb, MASZ által elvárt tudásszintet is. Lengyák György csoportjából így ketten utazhatnak majd Tallinba, hiszen Móricz Bálint már tavaly megfutotta a szintet 200 és 400 méteren is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!