Sport

2015.05.01. 12:34

Atlétikai Szuperliga dobószámokban - Mintegy 200 versenyző a Sugár úti pályán

Szombathely - Vasárnap mintegy kétszáz dobóatléta részvételével rendezik meg a Sugár úti Atlétikai Centrumban a Savaria Kupát, amely egyben Magyar Szuperliga-állomás is.

Horváth Erika

A Magyar Atlétikai Szövetség tavaly indította útjára Szuperliga (illetve korosztályos Junior, Ifjúsági, Serdülő Liga) versenysorozatát. Már akkor is rendezhetett egy versenyt a Németh Pál Dobóakadémia, és az idei programban is szerepel a szombathelyi állomás.

Vasárnap súlylökésben, diszkoszvetésben és kalapácsvetésben gyűjthetnek pontokat a résztvevők. (A ligasorozatban az 1–8. helyezettek kapnak helyezési pontokat, illetve az eredményekért is járnak bónuszpontok. A hat verseny után majd az 1–8. helyezettek vehetnek részt a döntőben.) Nemcsak a finálé, az egyes versenyek is pénzdíjasak. A szombathelyi viadal a téli dobó országos bajnokság után a második pontgyűjtési lehetőség ebben a három dobószámban.

– Mintegy 200 atléta nevezett; csaknem mindenki itt lesz, aki a magyar dobóatlétikában számít – tudtuk meg Németh Zsolttól, a Dobó SE mesteredzőjétől, a versenybíróság elnökétől. – Természetesen a mi versenyzőink is. Csupán az olimpiai bajnok Pars Krisztián indulása bizonytalan. Megint a közelítőjével bajlódik, talán jobb nem kockáztatni a nagyobb bajt.

A szombathelyi szempontból legnagyobb érdeklődésre számot tartó Szuperliga női kalapácsvetés 14.20-kor, a férfi kalapácsvetés 15.40-kor kezdődik.

A Savaria Kupa programja

Vasárnap, 8.40: gyermek, újonc kalapács (ligaversenyen kívül). 10.20: ifjúsági, junior fiú kalapács, gyermek, újonc diszkosz. 11.40: serdülő fiú kalapács, ifjúsági, junior fiú diszkosz, gyermek, újonc súly. 13.00: serdülő, ifjúsági lány kalapács, serdülő fiú diszkosz, ifjúsági, junior fiú súly. 14.20: junior és Szuperliga női kalapács, serdülő, ifjúsági lány diszkosz, serdülő fiú súly. 15.40: Szuperliga férfi kalapács, junior, Szuperliga női diszkosz, serdülő, ifjúsági lány súly. 17.00: Szuperliga férfi diszkosz, junior, Szuperliga női súly. 18.20: Szuperliga férfi súly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!