Sport

2015.06.16. 15:30

Az Arena Savaria búcsúzik az Eb-től

Szombathely - Csütörtöktől hétfőig az Arena Savariában játszotta csoportmeccseit a női kosárlabda Európa-bajnokság C jelű ötöse. A szervezők elégedettek az elmúlt napokkal.

Tóth Gábor

Az Arena Savariában Oroszország, Szerbia, Horvátország, Lettország és Nagy-Britannia válogatottja vívta a csoportmeccseket – minden nap két mérkőzést rendeztek.

– Összességében elégedettek lehetünk az elmúlt napok történéseivel – összegzett a főszervező Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója, Kalmár Attila. – Hosszú előkészítő, szervező munka előzte meg a csoportmeccseket. Remekül sikerültek, időben elkészültek a fejlesztések, egy minden igényt kielégítő csarnok látta vendégül az öt csapatot. Tőlük és a szurkolóktól is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, sőt van egy FIBA által kiállított hivatalos állásfoglalásunk, amelyben a nemzetközi szervezet is elégedettségét, köszönetét fejezi ki. Egy szó, mint száz: Szombathely, az Arena Savaria remekül vizsgázott. A nézőszámok tekintetében nem voltak illúzióink – a magyar válogatott nélkül magyar szurkolókra nemigen számítottunk. A rendezvény anyagi sikerét egyébként nem befolyásolja a nézők száma, nem volt elvárás a zsúfolt lelátó, de ettől függetlenül mindent elkövettünk, hogy minél több szurkolót csábítsunk be a csarnokba. A lett drukkerek komoly számban képviseltették magukat Szombathelyen, rendre remek hangulatot teremtettek. De érkeztek, szerb, horvát, sőt még orosz drukkerek is. Érdekes módon angol szimpatizánssal nem találkoztunk. Jelenleg az utómunkálatokat végezzük, bontjuk az Arena Savariát, illetve intézzük a csapatok utaztatását. Számunkra ezzel befejeződött az Eb. Kellemes elmékként marad meg az emlékezetünkben ez elmúlt néhány nap – zárta szavait Kalmár Attila.

A népes lett szurkolótábor minden meccsen remek hangulatot teremtett – ám a válogatott kiesett. Fotó: Unger Tamás

Szombathely mellett Temesvár, Nagyvárad és Sopron is búcsúzik az Eb-től. A középdöntő mérkőzéseinek ugyanis már Debrecen (Fehéroroszország, Franciaország, Montenegró, Törökország, Csehország, Görögország) és Győr (Oroszország, Spanyolország, Szlovákia, Szerbia, Litvánia, Horvátország) ad otthont. A középdöntő mérkőzéseit szerdától hétfőig bonyolítják le (kedden szünnap volt az Eb-n). Mindkét csoportból az első négy helyezett jut be a negyeddöntőbe. A kontinenstorna a helyosztókkal már Budapesten, a Syma Rendezvénycsarnokban zárul. A bronzmeccset és a döntőt június 28-án rendezik.

A csoportmeccsek végeredménye (az első három helyezett jutott tovább). A csoport (Temesvár): 1. Franciaország, 2. Törökország, 3. Görögország, 4. Olaszország, 5. Lengyelország. B csoport (Nagyvárad): 1. Fehéroroszország, 2. Törökország, 3. Görögország, 4. Olaszország, 5. Lengyelország. C csoport (Szombathely): 1. Oroszország, 2. Szerbia, 3. Horvátország, 4. Lettország, 5. Nagy-Britannia. D csoport: 1. Spanyolország, 2. Szlovákia, 3. Litvánia, 4. Svédország, 5. Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!