Sport

2015.06.04. 17:28

Diákolimpiai győzelem tájékozódási futásban

Zánka, Tapolca-Zalahaháp – Sarkadi Lehel, a Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium II. korcsoportos tanulója szerezte meg Vas megye első diákolimpiai bajnoki címét tájfutásban.

Horváth Erika

A tájékozódási futók országos diákolimpiai döntőjét két helyszínen bonyolították le; az első versenynapon a rövidtávú és váltóversenyeknek a Zánkai Gyermektábor volt a helyszíne. A fináléban való indulásra jogot szerzett mintegy 30 Vas megyei versenyző közül rövidtávon a fiúknál a szombathelyi Simon iskola diákja, Hargitai Barnabás végzett az élmezőnyben, hatodik lett a II. korcsoportosok 50 indulója közül. A lányoknál az V. korcsoportos Király Boróka (Bolyai) ötödikként zárt a 41 fős mezőnyben.

Sarkadi Lehel a vasiak tájfutó diákolimpiai bajnoka. Fotó: SZoESE

A normál távú versenyt a Tapolca melletti Hegyesden, Balaton felvidéki terepen rendezték meg. Itt született meg Vas megye eddigi legszebb diákolimpiai eredménye: a II. korcsoportos fiúk 50 fős mezőnyében Sarkadi Lehel, a Brenner iskola versenyzője bizonyult a legjobbnak. Az V. korcsoportban a fiúknál Szalay Levenete (Waldorf) nyolcadik, a lányoknál Király Boróka (Bolyai) kilencedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!