Sport

2015.06.19. 16:50

Remekeltek a vasi kung fusok a III. tradicionális wushu Európa-bajnokságon

Stara Zagora - Remek eredményekkel tértek haza a szombathelyi Perfect Change Metex05-Controll SE kung fusai a bulgáriai III. tradicionális wushu Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A kontinens legjobb kung fu (wushu) versenyzői – köztük a Perfect Change Metex05-Controll SE kung fu szakosztályának négy válogatottja – formagyakorlat és küzdelem kategóriákban mérték össze tudásukat. Hangay Krisztián, Hangay Péter és Pintér Bálint qingda (light-contact) küzdelemben, Lenner Tamás pedig két formagyakorlat kategóriában indult. Huszonhárom ország közel 400 versenyzője alkotta a mezőnyt.

A Perfect Change Metex05-Controll versenyzői egy ezüst-, egy bronz-éremmel és egy-egy 6., 7. és 8. hellyel zártak. Balról Koszogovits Mihály edző, Lenner Tamás, Pintér Bálint, Hangay Péter, Hangay Krisztián. Fotó: Perfect Change Metex05-Controll SE

A junior fiúk 60 kg-os súlycsoportjában Hangay Krisztián remek első menetet produkált. Horvát ellenfele azonban feléledt, egy fergeteges második és egy taktikus harmadik menettel fordított és nyert. Krisztián hatodikként zárt. A felnőtt férfiaknál testvére, Hangay Péter (-70 kg) remek formában, a jó eredmény reményében érkezett az Eb-re – és szerencséje is volt, hiszen erőnyerőként rögtön a négy között nyitott. Svájci riválisa komoly tapasztalattal rendelkezett kínai sanda (full-contact) küzdelemben. A színvonalas mérkőzésen kis különbséggel nyert a svájci versenyző, Péter nyakába bronzérem került. Pintér Bálint a férfi -80 kg háromfős mezőnyében kiemelt volt, így a döntőben kezdett, de rutinos azeri ellenfele legyőzte, ezüstérmes lett.

A formagyakorlatban érdekelt Lenner Tamás nagy reményekkel érkezett a kontinenstornára, ám pusztakézben 8., fegyveres formában pedig 7. helyezést ért el – úgy, hogy élete két legjobb gyakorlatát mutatta be, de nagyon erős volt a mezőny.

– Versenyzőink kiváló formában érkeztek az Eb-re, erőnlétileg, technikailag és mentálisan is erősen, felkészülten. Sajnos Hangay Krisztiánnak és Lenner Tamásnak nem sikerült érmet szereznie, de bizonyítottak az erős mezőnyben. Pintér Bálint ezüstérme és Hangay Péter bronzérme pedig önmagáért beszél. Nem volt könnyű verseny, rengeteg kiváló, remekül felkészített versenyző vett részt az Eb-n – értékelt az edző, Koszogovits Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!