Sport

2015.07.13. 18:23

Szerdán folytatódik az Eb: A fehéroroszok és a macedónok a magyarok következő ellenfelei

Székesfehérvár - Hétfőn befejeződtek a csoportmérkőzések a hazai rendezésű U20-as fiú B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Igaz, lapzártánkig csak a D és B csoportban. A D-ben a szabadnapos magyarok második, továbbjutást érő helyét már senki sem tudta veszélyeztetni. A svédek Albánia elleni 97-50-es győzelmükkel megerősítették első helyüket, a szlovákoknak pedig a moldávok elleni 106-65-ös győzelmük után is be kellett érniük a harmadik hellyel.

A D csoport végeredménye: 1. Svédország 4 győzelem/0 vereség 8 pont, 2. Magyarország 3/1 7, 3. Szlovákia 2/2 6, 4. Albánia 1/3 5, 5. Moldova 0/4 4.

Hosszabbításos győzelemnek és a nyolc közé jutásnak is örülhettek a magyar fiúk vasárnapi utolsó csoportmeccsükön. A falcós Váradi Benedek (10) 21 pontig jutott. Mögötte Révész Ádám (14). Fotó: FIBA/ Ville Vuorinen

Kedden szünnap lesz az Eb-n, szerdán folytatódnak a küzdelmek – az 1–8. helyért két négyes csoportban. Az egyikben az A és B, a másikban a C és D csoport 1–2. helyezettjei kaptak helyet. Az azonos csoportbeliek viszik magukkal az egymás elleni eredményeiket (Svédország–Magyarország 61-52). Mivel a macedónok éjszakába nyúlóan játszottak hétfő, este még csak annyit lehetett tudni, hogy a C csoportból Fehéroroszország és Macedónia jutott tovább, de a helyezésüket még nem. Annyi biztos, hogy Pór Péter együttese szerdán 15.45-kor kezd az egyik csapattal, a másikkal pedig csütörtökön 15.45-től játszik. A négyes első két helyezettje folytathatják majd az 1–4., a harmadik-negyedikek pedig az 5–8. helyekért. Az A divízióba a dobogós csapatok jutnak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!