Sport

2015.08.04. 16:52

Főtábla, megyei selejtező - Kupameccsekkel kezdődik a 2015/2016-os bajnoki év

Megyei körkép - A labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján négy vasi csapat, a megyei selejtezőben pedig az I., II. és III. osztály együttesei lépnek pályára.

Török Tibor

Ami a főtáblásokat illeti az NB I-es Haladás Nyúlra látogat (augusztus 12. 18:00), az NB III-s Sárvár Siklóson játszik (augusztus 12., 17:00). A megyei I-ben ötödik helyen végzett Vép már vasárnap (17:00) pályára lép, a gárda a Heves megyei bajnokot, a Szőlőskert-Nagyrédét fogadja a vépi búcsú napján.

Megkérdeztük a nagyrédeieket, hogy mit szólnának, ha vasárnap játszanánk informálta lapunkat Garics György edző , ők beleegyeztek, így a vezetőink az MLSZ-nél kérelmezték a módosítást, végül megérkezett az engedély, így nem marad futballmeccs nélkül a település a nevezetes napon. Ha már odakeveredtünk az országos főtáblára, akkor szeretnénk helytállni és továbbjutni. Az ellenfélről annyit tudunk, amennyit az internet korában tudni lehet: hat vereséggel és két döntetlennel nyerték meg a bajnokságot. Az ottani csapatok erősségéről, a körülményekről, az anyagi lehetőségekről nincsenek információink, úgy gondolom, a pályán majd minden kiderül. Örülök, hogy sikerült előrehozni a meccset, szombaton ugyanis Celldömölkre utazunk bajnoki találkozóra, így aztán jut idő a pihenésre és a rendes készülésre. Ami a csapatomat illeti, a keretben nem voltak jelentős változások, egy-két kiegészítő ember távozott, azok is maradtak, akik kevesebb lehetőséget kaptak, ez azért jelent valamit. Egyetlen érkezőről tudok beszámolni, Jordán Tamás szombathelyi színházigazgató 18 éves fia, Benedek edz nálunk, ő korábban a Haladás utánpótlásában szerepelt. A jó képzettség mellett látok benne fantáziát, olyan csatárerényekkel robbanékonyság, helyzetfelismerés bír, amelyek a hasznunkra lehetnek. Edzőmérkőzésen már betalált, de a futballban a puding próbája az evés, ezért kíváncsi vagyok, hogyan teljesít majd éles meccseken.

A megyei I. bajnoka, a Celldömölk jövő szerdán fogadja a Fejér megyei bajnokot, az Iváncsa gárdáját.

Mi is szerettük volna előbbre hozni a találkozót mondta el lapunknak Sebestyén Attila, a celliek szakosztály-vezetője , azonban náluk már a hétvégén megkezdődik a bajnokság. Az Iváncsa is hasonló cipőben jár, mint mi, megnyerték a megyei I. osztályt, azonban nem vállalták az NB III-s indulást, de ettől függetlenül erős és szervezett csapattal találkozunk. A mi keretünkben sem volt nagy mozgás, Pungor Norbert és Lendvai Gábor távozott, helyettük Győrváry Gábor és Sinka Gábor érkezett. Ami a bajnokságot illeti, a Négy város tornáján találkoztunk a Körmenddel, úgy látom, ők erősödtek, de ugyanez igaz a Répcelakra is. Az erős riválisok közé sorolom a Királyt és a Vépet, utóbbival mindjárt az első fordulóban találkozunk, a kupameccs után, igaz, hazai pályán. Ahogy tavaly, úgy az idén sem tűztünk még ki célt a bajnokságra, néhány forduló kell, hogy felmérjük az erőviszonyokat, utána döntünk.

A vépi Vermes (jobbról) és Joó (balról) a Táplán elleni bajnokin. Vasárnap a hevesi bajnokot fogadják. Fotó: Unger Tamás

Magyar Kupa, országos főtábla, a vasi csapatok mérkőzései: augusztus 9., vasárnap 17:00: Vép Szőlőskert-Nagyréde. Augusztus 12. szerda, 17:00: Celldömölk Iváncsa, Siklós Sárvár. FC 18:00: Loland-Nyúl Swietelsky Haladás.

A megyei I., II. és III. osztályú csapatok a hétvégén kezdik a megyei selejtezőket, a meccseket szombaton és vasárnap játsszák. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább, ha mindkét együttes ugyanabban a divízióban szerepel, akkor büntetők döntenek.

Magyar Kupa, megyei selejtezők, szombat, 18:00: Bucsu - Kőszeg, Viszák - Szentgotthárd, Gencsapáti - Lukácsháza, Szergény - Répcelak, Vasalja - Körmend, Rönök - Egyházasrádóc, Szalafő - Szarvaskend, Alsóújlak - Rum, Ostffyasszonyfa - Gérce - Vásárosmiske, Hegyhát - Sótony - Ikervár, Hosszúpereszteg - Csénye, Mesteri - Jákfa, Izsákfa - Kenyeri, Keléd - Jánosháza, Sorkifalud - Rábahídvég, Perenye - Felsőcsatár, Szeleste - Pósfa - Rábapaty.

Vasárnap 15:30: Tápláni KSK Király. 18:00: Répcevölgye-Bő Simaság, Püspökmolnári -Bük, Pornóapáti -Gyöngyöshermán-Szentkirály, Táplánszentkereszti - FC Vasvár, Acsád-Meszlen - Ják, Újperint - Körmend VSE, Cák - Söpte, Gyöngyösfalu - Bozsok, Zanat - Magyarszecsőd, Horvátzsidány - Csepreg, Kőszegfalva - Honvéd Sé, Nárai - Arborétum-Herény, Nemeskolta - Vasszécseny, Pecöl - Kemenesalja, Vasasszonyfa - Torony, Vassurány - Tanakajd, Gersekarát - Nádasd, Vát - Spari, Gasztony - Csörötnek, Alsószölnök - Szakonyfalu, Magyarlak - Ivánc, Nemeskocs - Sitke, Máriaújfalu - Csákánydoroszló, Nagysimonyi - Uraiújfalu, Kemenesmagasi - Mersevát, Boba - Ölbő, Nagyrákos - Bajánsenye, Telekes - Rábatótfalu, Pankasz - Őriszentpéter, Oszkó-Győrvár - Körmendi Téglagyár, Őrimagyarósd - Rábagyarmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!