Sport

2015.08.25. 15:55

Savaria Legio Race - extrém futás Szombathelyen

Szombathely - Savaria Legio Race néven szeptember 12-én extrém futóversenyt rendez a Szabadidőközpontban a Skorpio Box Club.

Tóth Gábor

Külföldön már nagy népszerűségnek örvend a Spartan Race, Mud Race néven elhíresült extrém futóverseny, de Magyarországon (Brutál Futás) is egyre nagyobb teret hódít. Vas megyében, Szombathelyen viszont első alkalommal tehetik próbára tudásukat ilyen jellegű versenyen a teljesítőképessük határait szívesen feszegető, a kitartásukban, erejükben bízó sportemberek.

A szervezők (Varga Roland, Gergye Gábor, Kaczmarski Róbert) 6-8 km-es pályát alakítanak ki a Szabadidőközpontban. A résztvevőknek meg kell küzdeni a természeti körülményekkel, a dombokkal, a gödrökkel, továbbá 14 különféle akadály tarkítja a pályát, így például vízben és sárban is helyt kell állni, de lesz jó pár méter, amit kúszva, mászva kell megtenni – vagyis ügyességi feladatokban sem lesz hiány. Aszervezők a legkisebbekre is gondoltak: a gyerekek 700 métert teljesíthetnek szülői felügyelet mellett.

– A verseny népszerűsége az egyszerűségében keresendő – fogalmazott Varga Roland, a Skorpió BC vezetőedzője, a rendezvény egyik főszervezője. – Nincs szükség drága felszerelésre, sem konditeremre, csak a megfelelő felkészülésre kell helyezni a hangsúlyt. Várunk amatőröket és profikat is – a mezőnyt korosztályokra bontjuk. A lényeg, hogy senki ne adja fel a harcot menet közben. Amúgy időre kell teljesíteni az előírt távot, de elsősorban mindenki magának kell, hogy megfeleljen. Az emberek szeretik kipróbálni saját határaikat – ez a verseny erre tökéletes lehetőség.

A látványosnak ígérkező Savaria Legio Race szeptember 12-én, szombaton, 11 órakor kezdődik a Szabadidőközpontban. Lehet nevezni a helyszínen is, de a regisztráció már elkezdődött, a szervezők várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!