Sport

2015.09.23. 18:26

A feljutás az AVUS célja: Az OB/B-be törekvő pólósok csak tavasszal játszanak itthon

Szombathely – A tavalyi hatodik hely után az idei OB II-es bajnokságban a feljutást célozta meg az Domino Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Pum András

Az előző bajnokságban csoportjában a második helyen végzett, így az 5–8. helyért mérkőzve végül a hatodik pozícióban zárt a szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS). A főleg saját nevelésű tehetségekre támaszkodó klub az idei bajnokságban ismét a feljutást tűzte ki célul. Az OB II-ben négy – dél-keleti, észak-keleti, közép, nyugati – csoportban összesen 25 csapat áll rajthoz. A nyugati csoportban induló Domino AVUS a Pécsi TE-ÁOK, a Pápai SE, a Kanizsa Vízilabda SE, a Fehérvár Póló SE I. valamint a Soproni Vízilabda SE együttesével küzd a helyezésekért. A négy csoport első helyezettje feljut az OB I/B-be. Egy adott hétvégén egy városban játszik valamennyi egyesület. Szombaton kezdődik a bajnokság, az AVUS Pápán a Sopron mellett a házigazdával csap össze.

– Tavaly nem kerültünk fel az OB I/B-be, most viszont nincs mese, egyértelműen a feljutás a cél – mondta Juhász Tibor, az AVUS elnöke. – Ennek érdekében leigazoltuk a Franciaországból hazatérő Karácsonyi Vazult, valamint Ceglédről Kutasi Rómeót. Rajtuk kívül főként saját nevelésű fiataljainkra támaszkodunk, akik rutinosabbak, érettebbek lettek. Heti öt vizes és három erőnléti edzéssel készültünk a bajnokságra. A feljutásért vívott harcban a Pécs és talán a Székesfehérvár lehet a riválisunk. Gondot a fedett uszoda felújítása okozhat, egyelőre nem tudjuk hol edzünk majd. Az első hazai meccseinket majd csak tavasszal vívjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!