Sport

2015.09.26. 18:31

Böczögő és Onder az összetett győztes - Csillag talajon, Dévai ugráson jutott a vasárnapi fináléba

Szombathely – A férfiaknál a török Ahmet Onder, a nőknél a magyar válogatott kiválósága, Böczögő Dorina bizonyult a legjobbnak a VII. Magyar Grand Prix nemzetközi tornaverseny egyéni összetett viadalán.

Horváth Erika

Hetedszer sorakoztak  fel a tornászok a szombathelyi  Arena Savariában a Magyar Grand Prix keretében. Ezúttal 16 nemzet 62 férfi és 24 női  tornászát köszöntötte dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség kétszeres olimpiai bajnok elnöke, a MOB alelnöke, a Nemzet Sportolója. A szombati, első versenynap az egyéni összetett sorrendről volt hivatott dönteni, illetve arról, hogy kik  szerepelhetnek a vasárnapi szerenkénti döntőkben. Szombathelyi érdekeltsége is volt a versenynek, hiszen a Delfin SI SE két válogatottja,  (Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványai)  Csillag Tünde és Dévai Boglárka is a szerekhez lépett. A hétfős magyar női keretből hibátlanul senki sem tornászott. Tünde ugráson és felemás korláton is rontott, gerendagyakorlatát megcsinálta, kedvenc szerén,  talajon viszont kifejezetten jól teljesített,  második helyen be is jutott a fináléba.

- Nehezen indult ez a verseny, de a végére már jó lett, a gerendával  és a talajjal vagyok csak elégedett – mondta Csillag Tündi. - Sajnálom, hogy most a hazai közönség előtt nem sikerültek olyan jól a gyakorlataim, ahogy szerettem volna.

Bogi kitűnően ugrott, olyannyira, hogy holtversenyben elsőként jutott a szer döntőjébe.

- Először mutatkozhattam be a szombathelyi közönségnek, nagyon jó érzés volt. Az ugrásommal maradéktalanul elégedett vagyok, jó lenne a döntőben is megtartani ezt a helyet. A korlát és a gerenda lehetett volna jobb is. A talajon pedig a kelleténél több volt az energiám – összegzett Dévai Boglárka.

A nők egyéni összetett versenyét a kétszeres olimpikon, békéscsabai Böczögő Dorina nyerte, a KSI-s Divéky Luca a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Csillag Tünde az ötödik, Dévai Boglárka a nyolcadik helyet szerezte meg. A vasárnapi – 15 órakor kezdődő – finálékba a magyarok közül ugráson Dévai és Divéky, felemás korláton Böczögő, gerendán Böczögő és Divéky, talajon pedig Böczögő és Csillag jutott be.

A férfiak összetett versenyében két török és egy izraeli versenyző került dobogóra. A legeredményesebb magyar tornász Vágner Levente volt, aki negyedik lett. A vasárnapi finálékban a nyolc magyar versenyzőből öt jutott fináléba: Hidvégi Vid lólengésben, Kardos Botond talajon, Vágner Levente talajon, Vecsernyés Dávid lólengésben és nyújtón, Dudás Norbert pedig korláton.

Végeredmény. Egyéni összetett. Női: 1. Böczögő Dorina 53,80 pont, 2. Teja Belak (szlovén) 52,60, 3. Divéky Luca 50,80, ...5. Csillag Tünde 50,40, 8. Dévai Boglárka 49,10. Férfi: 1. Ahmet  Onder  (török) 86,40, 2. Alexander Shatilov (izraeli) 86,0, 3. Ferhat Arican (török) 84,80.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!