Sport

2015.09.23. 14:13

Futsal: Legyőzte Romániát válogatottunk, ott leszünk az EB-n

Debrecen - Óriási csatában harcolta ki a a részvételi jogot az Európa-bajnokságra a magyar futsalválogatott Öreglaki Norberttal a soraiban.

Tóth Gábor

A magyar férfi futsalválogatott már az Európa-bajnoki selejtezőkön is jól teljesített, hiszen csoportjában a második, pótselejtezőt érő helyet kaparintotta meg Svájc és Macedónia előtt, Spanyolország mögött. A pótselejtezőben aztán Romániával került szembe. Az első, idegenbeli mérkőzésen kétgólos hátrányból mentettük döntetlenre (2-2) az eredményt. A kedd esti, debreceni visszavágót pedig hihetetlen izgalmak közepette nyertük meg. Megszereztük a vezetést (Harnisch 4., 1-0), de a románok még az első félidőben egyenlítettek. Sőt, a második játékrészben már ellenfelünknél volt az előny, de egyenlítettünk (Hosszú, 30., 2-2). Következhetett a 2x5 perc hosszabbítás, amit a vendégek kezdtek góllal, ám ismét, a mérkőzés folyamán másodszor is egyenlítettünk (Dróth 47., 3-3). Ez még kevés volt az üdvösséghez, ám egy pillanattal a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt Öreglaki felívelését Dróth közelről a kapuba fejelte. Nyertünk 4-3-ra – ott leszünk az Eb-n!

A válogatott Öreglaki Norbert a Swietelsky-Haladás VSE mezében. Fotó: Unger Tamás

– Nagyon boldog vagyok, pályafutásom egyik legszebb pillanatát éltem át kedden este Debrecenben – fogalmazott Öreglaki Norbert a Swietelsky-Haladás VSE 25 esztendős futsalosa. – Több mint 3000 néző előtt, óriási hangulatban játszottunk, ráadásul nyertünk – nem is akárhogyan. A románok elleni első meccsen még a keretszűkítés áldozata lettem, ám a visszavágón már lehetőséget kaptam, és igyekeztem bizonyítani, hogy a jövőben is számíthat rám a szakmai stáb. A mérkőzés után óriásit ünnepeltünk a szurkolókkal, és természetesen az öltözőben sem fogtuk vissza magunkat. Nem tagadom, belenéztünk a debreceni éjszakába is, rengeteg boldog szurkolóval találkoztunk – de azért igyekeztünk módjával mulatni. Még fel kell fognom, hogy kijutottunk az Eb-re!

A válogatott összetartásain rendre ott volt két másik Haladás-játékos, Vidák Balázs és Hegyesi Zsolt is, ők végül nem kerültek keretbe a pótselejtezőn.

– Sok név szerepel a szövetségi kapitány noteszében, az elkövetkező időszakban biztos, hogy mindenki kap lehetőséget a bizonyításra, én is igyekszem úgy teljesíteni, hogy ott lehessek az Eb-n – árulta el a tavalyi szezon gólkirálya, Öreglaki Norbert. – Egyébként sokat nem pihenhetünk, nem ünnepelhetünk, hiszen októberben ötnapos összetartás vár a keretre, novemberben Kuvaitba utazunk, decemberben pedig már kezdődnek a világbajnoki selejtezők. Óriási megtiszteltetés, hogy címeres mezben játszhatok, de ezért jár a köszönet a Haladásnak, a csapattársaimnak, a szakmai stábnak Szombathelyen – nélkülük nem lennék ilyen formában, ilyen fizikai, mentális állapotban.

Sikerével a magyar futsalválogatott ott lesz a 2016-os szerbiai Európa-bajnokságon (február 2–13.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!