Sport

2015.09.20. 14:08

Polgár Béla emléktorna: jót meccselt a SZoESE

Szombathely - Nem vallott szégyent a házigazda SZoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata az I. Polgár Béla emléktornán.

Tóth Gábor

A felkészülési női kosárlabdatorna a Horváth Zoltán emléktorna szombat délelőttjén kapott helyet. Az Arena Savariában a házigazda SZoESE-Sportiskola mellett az osztrák élvonal tavalyi ezüst-érmese, az UBI Graz, valamint az ugyancsak amatőr NB I-es Nagykanizsa lépett pályára – mindenki játszott mindenkivel.

Kanizsai Vadmacskák SE–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 60-45 (15-11, 14-11, 14-7, 17-16)
Szombathely, felkészülési nő kosárlabda-mérkőzés, vezette: dr. Magyari T., Németh A.
SZoESE: Czinder 4, Gusztafik 5, Szabó-Haklits 12/3, Porpáczi –, Feigel –. Csere: Orsós-Bogdán 9/3, Kovács K. –, Tóth T. –, Hajdinák 4, Gyuricza 9, Németh K. 2, Uszkai –. Edző: Kozma Tamás.

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola–UBI Graz 48-70 (13-14, 13-21, 14-12, 8-23)
Vezette: Esztergályos R., Sabáli L.
SZoESE: Cziner 15/3, Simon C. –, Szabó-Haklits 19/12, Porpáczi 4/3, Feigel –. Csere: Kovács K. –, Tóth T. 3, Hansági –, Gyuricza 2, Gusztafik 2, Orsós-Bogdán 3, Boronkai –.

A harmadik mérkőzésen: UBI Graz–Kanizsai Vadmacskák SE 49-64.

Végeredmény: 1. Kanizsai Vadmacskák SE, 2. UBI Graz, 3. Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola.

– Az eredmény másodlagos volt számunkra, igyekeztünk gyakorolni, fejlődni – árulta el Kozma Tamás, a SZoESE-Sportiskola edzője. – Sokat cseréltem, adtam mindenkinek elegendő játéklehetőséget. Elégedett vagyok a lányok hozzállásával, 18 fős kerettel dolgozunk, jó úton haladunk. Az az torna két meccsén is jól látszódott, hogy a védekezésünk nagyjából rendben van, az erőnlétünk is elfogadható, ám támadásban még sokat hibázunk – a bajnoki rajtig elsősorban ezt a problémát kell orvosolnunk. A tornával, a szervezéssel mindeki elégedett volt, természetesen jövőre is megpróbáljuk megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!