Sport

2015.09.14. 17:54

Kamila Skolimowska emlékére rendeztek atlétikai versenyt

Varsó – A Dobó SE kalapácsvető olimpiai bajnoka, Pars Krisztián 78,73 méterrel második helyet szerzett a varsói Kamila Skolimovska Memorialon.

Horváth Erika

Hatodszor rendeztek nemzetközi atlétikai versenyt a 2009-ben tragikusan fiatalon elhunyt lengyel olimpiai bajnok kalapácsvetőnő, Kamila Skolimowska emlékére. Férfi kalapácsvetésben ugyan csak négy versenyzőt hívtak meg, de ők a világ élvonalát képviselték, hiszen az augusztusi pekingi világbajnokság első négy helyezettje lépett dobókörbe. A Dobó SE olimpiai bajnoki címvédője, Pars Krisztián, akinek a vb-n nem sikerült dobogóra állnia, szépen zárta a szezont, ugyanis csak a lengyelek immár kétszeres világbajnoka, Pawel Fajdek tudta megelőzni. Németh Zsolt tanítványa ezúttal maga mögé utasította a Pekingben 78,55 méterrel második, illetve harmadik helyen záró tadzsik Nazarovot és lengyel Nowickit is. Krisztián 78,73 méteres dobásával szerezte meg a második helyet, ami a negyedik legjobb versenyeredménye a 2015-ös évben – ezzel nemcsak Varsóban, hanem a vb-n is ezüstérmes lett volna.

Végeredmény: 1. Pawel Fajdek (lengyel) 81,99 méter, 2. Pars Krisztián 78,73, 3. Dilsod Nazarov (Tadzsik) 74,12, 4. Wojciech Nowicki 73,16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!