Sport

2015.09.18. 13:25

Kézilabda: Az NB I. a cél!

Szombathely – Sajtótájékoztatón vezette fel a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a 2015/2016-os, remélhetőleg bajnoki címmel záruló NB II-es női kézilabda-bajnokságot.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) az előző években – a Haladás VSE színeiben – az NB I/B osztályban szerepelt, és ott is élcsapatnak számított, rendre a dobogóért küzdött. Most viszont újonnan alakult klubként egy osztállyal lejjebb játszik, de csak egy évet kíván eltölteni az NB II-ben, ugyanis a cél a bajnoki cím – néhány év múlva pedig az NB I.

A két új játékos, Jurik Petra (balról) és Ghetu Andrea az új mezekkel. Fotó: Tapolcai Gábor

– Népszerű sportág Szombathelyen, Vas megyében a női kézilabda, ugyanis jelen pillanatban klubunk edzői 250 utánpótláskorú kislánnyal dolgoznak – vezette fel az Öreg Posta Sörözőben tartott sajtótájékoztatót Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke, majd bemutatta a klub új mezét. – Az új mezünk kék-fekete színű, miden csapatunk egységesen ebben a szerelésben játszik. Örömteli, hogy a mez tele van szponzorokkal, és mint látható, szombathelyi cégek álltak mögénk – bízom benne, hogy ez a szerepvállalás folytatódik. A felnőtt csapatunktól egyértelmű elvárás, hogy bajnoki címet nyerje, rögtön visszajusson az NB I/B-be. Nem titkolom, a távlati célunk az, hogy NB I-es női kézilabdacsapata legyen a vasi megyeszékhelynek. Úgy gondolom, hogy nem a bajnoki cím megszerzése lesz a legnagyobb kihívás, hanem az, hogy a lányokat formában tartsuk, hogy jövőre minden gond nélkül ismét felvegyék a magasabb osztály ritmusát. Éppen ezért a jövőben rengeteg edzőmeccset játszunk NB I/B-s, NB I-es csapatokkal, megpróbálunk részt venni több nemzetközi tornán, illetve egy bajnokságon kívüli osztrák sorozatba is szeretnénk bekerülni. Továbbá az előttünk álló szezont arra is fel akarjuk használni, hogy minél több tehetséges fiatal játékosunkat beépítsük az első csapatba.

Balról Balogh Gyula igazgató helyettes, Pődör Zoltán ügyvezető igazgató, Jurik Petra, Ghetu Andrea, Bölöni Roland edző.

– A Magyar Kupába is neveztünk, megpróbálunk minél tovább eljutni a sorozatban, jó lenne NB I-es csapatot Szombathelyre hozni – fogalmazott Bölöni Roland, az SZKKA vezetőedzője. – A keretünkből csak Pados Mónika és Simona Hajduk távozott, előbbi az NB I/B-s Vasashoz, utóbbi a dán élvonalba igazolt. De Jurik Petra személyében érkezett egy tehetséges kapus, Ghetu Andrea pedig egy balkezes jobbátlövő, aki komoly erősítés. A felkészülésünk remekül sikerült, a csapat egyben van, remek erőt képvisel, az NB I/B-ben is komoly terveink lehetnének, jó formában várjuk a bajnoki rajtot. Ráadásul kiváló körülmények között, profi csapat módjára dolgozhatunk. Így a személyes célom az, hogy pontveszteség nélkül nyerjük meg az NB II-es bajnokságot!

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az egyetemi csarnokban játssza a meccseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!