Sport

2015.09.30. 13:57

Nyertek a fiúk - Magabiztos Gotthárd, SZoESE

A SZoESE és a Szentgotthárd is biztos győzelemmel folytatta az NB II-es férfi kézilabda-bajnokságot.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE -Tarján SE 29-25 (12-8). Szombathely, 150 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Réger, Vandróczki.

SZoESE: SURÁNYI Vers, Huszár 13, SKODA 6/3, Katona 4, Tánczos 3, Horváth Zs. 2. Csere: Rédecsi, Varga Á. (kapusok), Józsa 1, Salamon, Somlai, Kapui, Fekete, Ludvig, Gál. Játékos-edző: Skoda Bence.

Az első percben magához ragadta a kezdeményezést a szezon első hazai mérkőzését játszó SZoESE. Nagy lendület jellemezte mindkét csapat játékát, de a hazai gárda pontosabban játszott, Huszár lövései rendre célba értek. A második félidő elején a múlt héten hiányolt védekezés is előtérbe került, amihez ismét kiemelkedő kapusteljesítmény társult. Mindezeknek köszönhetően a második félidő közepére 10 gólosra hízott a hazai előny, eldőlt a meccs. A vendégek nem adták olcsón a bőrüket, és sikerült kozmetikázniuk az eredményen. Junior: 28-33.

Katona Dániel lendületes, hasznos játékkal vette ki a részét a SZoESE remek hazai győzelméből Fotó: Unger Tamás

Szentgotthárd KK -Georgikon DSE Keszthely 31-23 (17-14). Szentgotthárd 120 néző, vezette: Akácsos, Nagyvizeli.

Szentgotthárd: Szoták P Németh D. 4, Kozák 4, Pars 4, Hegyi 5, Sinka. Csere: Csipszer 6, Mákos P., Vadász 8, Bokor, Orbán, Végh, Kocsis T, Surányi. Edző: Péter Zsolt.

Az első hazai mérkőzés kisebb ünnepséggel kezdődött, a legjobb Vas megyei felnőtt és juniorkorú kézilabdázónak járó díjat vehette át két gotthárdi játékos, Hegyi Gergő és Mákos Márk. Majd Huszár Gábor polgármester beszédében jelezte, hogy a sportcsarnok építése reményei szerint ebben a szezonban befejeződik. Lendületes játékkal kezdett a házigazda, biztos előnyt szerzett, ám több kétes bírói ítélet, valamint 10 perc emberhátrány megzavarta a gotthárdiak figyelmét. kapkodóvá vált a játékuk. De így is biztosan vezettek. Fordulás után lehiggadt a csapat, rendezett védekezéssel rukkolt elő, egyre nőtt a különbség, korán eldőlt a mérkőzés sorsa. Junior: 49-22.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!