Sport

2015.10.20. 16:02

Fogathajtó ob-bronz C kategóriás országos döntőben

Zalalövő – Bronzérmet szerzett Vas megye kettesfogathajó csapata a C kategóriás országos döntőben.

Horváth Erika

A dobogón balról Geröly Tibor, Varga Szilárd és ifj. Szájer József, mellettük dr. Lászlóné Horváth Anna Valéria csapatvezető. Elöl Pintér Antal, Zalalövő polgármestere

Fotó: Horváth Attila/Hungary Fotó

A kettesfogathajtók C kategóriás (amatőrök) zalalövői országos döntőjében a megyei bajnokságok első három helyezettjei képviselhették megyéjüket – 15 megye 45 fogatosa állt starthoz. Vasból a megyei bajnok Varga Szilárd (Skublics Imre LK), az ezüst-érmes Geröly Tibor (Főnix LE) és a bronzérmes ifj. Szájer József (Katafai LSE) szerzett indulási jogot. A döntőt a kétfordulós akadályhajtás egyszeri összevetéssel versenyszámban bonyolították le. Az első fordulóban Varga Szilárd és ifj. Szájer József egy verőhibát vétett (alapidőn belül), Geröly Tibor hibátlanul teljesített. Az első fordulóban 19 hibátlan teljesítmény is akadt, a vasiak a kilencedik helyről várták a második kört. Az új pályán Varga két verőhibával, míg ifj. Szájer és Geröly hibátlanul hajtott. A két forduló után az összevetésre hét hibátlan hajtó maradt, köztük volt Geröly Tibor is, aki végül egyéniben az előkelő hatodik, míg ifj. Szájer József a 11., Varga Szilárd a 24. helyet szerezte meg. A második forduló nagy változásokat hozott a csapatok sorrendjében is. Vasi részről előrelépést, mivel a nehéz, csúszós pályán Geröly és Szájer sem hibázott, és a csapateredménybe a két legjobb egyéni eredmény számított. Vas megye gárdája végül felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!