Sport

2015.10.04. 15:12

Tisztes helytállás - Ötszettes csatában kapott ki a HVSE/VSA

Szombathely - Ötszettes csatában maradt csak alul és búcsúzott NB I-es ellenfelével szemben a Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata a Magyar Kupában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia–Röpke SE 2:3 (11, -21, -19, 23, -10)

Szombathely, női röplabda Magyar Kupa-mérkőzés a 16 közé jutásért, vezette: Sántosi, Prukner.

HVSE/VSA: TÓTH, BOKOR, Fazekas, Végh, Kiss B., Dancsecs. Csere: Pászthory (liberó), Farkas (liberó(, Simon, Demény Laura, Demény Liza. Edző: Mucsi Péter.

Röpke: Tóth-Borszéki, Kiss G., Páli, Vezsenyi, Kökény P., Harmath. Csere: Bondor (liberó), Gulyás (liberó), Vígh, Kökény N. Edző: Szappanos Máté.

Az NB II-es szezonra készülő hazaiak feladó poszton kerültek nehéz helyzetbe: első számú előkészítő játékosuk, Varga Nikolett betegség, cseréje, Horváth Dóra bokaszalag-szakadás miatt hiányzott. A csapat kapitánya, meghatározó ütőjátékosa, az amúgy lábsérüléssel küszködő Tóth Zsuzsanna töltötte be végül a fontos posztot – és jól oldotta meg a feladatot. Ahogy a vezetőedző Mucsi Péter előrejelezte, jó játék-, felkészülési lehetőség volt a kupameccs a csapatának, három 15 éves játékost is mélyvízbe dobott. Dancsecs Niki kezdőként, a Demény ikrek, Liza és Laura csereként kapott szerepet.

Az első szettben – óriási meglepetésre – szinte lemosta NB I-es újonc ellenfelét a sokkal pontosabban és lendületesebben játszó, elsősorban Tóth Zsuzsanna révén remekül nyitó szombathelyi csapat (25-11). A folytatásban kiegyenlített lett a játék; miután a vendégeknek lehetőségük nyílt a pontosabb indításokra, kihasználták nagyobb ütőerejüket és el is tudtak lépni (21-25). Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a harmadik szett is, a hazaiak nem tudtak újítani, hibáikat pedig büntette a kecskeméti csapat (19-25). A negyedik játékrészben viszont bátortalan kezdés után egyre támadóbb szellemben, erőteljesebben játszott a vasi együttes, kiegyenlített és a végjátékban is jól koncentrált (25-23). Hazai szempontból jól indult a döntő, rövidített játszma , de 7-4 után turbó fokozatra kapcsoltak a Szombathelyre nem vereségért érkező vendégek (10-15).

Mucsi Péter: – Ebben a felállásban is nagyot tudott küzdeni, lelkesen játszott a csapatunk, méltó ellenfele volt az NB I-es Kecskemétnek. Külön öröm, hogy három 15 éves játékosunk is bátran kapcsolódott be a mérkőzésbe.

Szappanos Máté: - A győzelmen kívül semmivel sem vagyok elégedett. Gratulálok az ellenfélnek, megnehezítették a dolgunkat, mi pedig belealudtunk a mérkőzésbe és könnyelműen játszottunk. Ennél sokkal több kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!