Sport

2015.11.15. 12:55

Búcsúzott a SZoESE-Sprint

Budapest - Bepótolták a Testnevelési Egyetemen keletkezett tűz miatt elhalasztott TFSE–SZoESE-Sprint SC férfi röplabda Magyar Kupa-mérkőzést. A szombathelyiek búcsúztak a további küzdelmektől.

Horváth Erika

TFSE-SZoESE-Sprint SC 3:0 (21, 21, 20)
Budapest, férfi röplabda Magyar Kupa-mérkőzés a 16 közé jutásért.
SZoESE: Takács B., Lukács, Tarlacz, Szabó G., Gőczi R., Marsai. Csere: Gerencsér (liberó), Gueth, Konetsny, Szabó Á., Koller. Edző: Magyarósi Andrea.

A tűzeset miatt kényszerűségből elhalasztott találkozó hosszas egyeztetés után hétköznapra került. A SZoESE így nem tudott teljes kerettel elutazni, két meghatározó játékosa is hiányzott.

Sok hibával kezdődött a találkozó. A szombathelyiek a szett közepére utolérték riválisukat, de pontatlan támadáselőkészítésük miatt a folytatásban nem tudták kihasználni magassági és erőfölényüket (25-21). A második szettben is a hazaiak kezdtek jobban, de két pontra sikerült felzárkózniuk a vasiaknak. A végjáték azonban ismét a TF-nek sikerült jobban (25-21). A harmadik játékrészben a SZoESE ragadta magához a kezdeményezést, de előnyét csak 18-16-ig tudta tartani. A fővárosiak biztosan „fülelték le” a szombathelyiek – gyenge irányítóteljesítmény miatt – egysíkú támadásait (25-20). A csak december 5-én rajtoló NB II-es bajnokságra készülő, formálódó, fiatalokat is bevető SZoESE így befejezte a Magyar Kupát. A szombathelyiek ezen a mérkőzésen búcsúztatták egyik fiatal, 16 éves, tehetséges játékosukat, Takács Barnabást, aki Kaposváron folytatja a röplabdázást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!