Sport

2015.11.25. 14:09

Idegenben nyertek a női röplabdázók

Megyei körkép - Az NB II-es női röplabdabajnokság 6. fordulójában mindkét szombathelyi csapat idegenben nyert: a HVSE/VSA a negyedik, a SZoESE harmadik győzelmét szerezte.

Horváth Erika

Veszprémi Egyetem-Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia 0: 3 (-17, -16, -14). -  Veszprém, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Hóbor, Harsági.

HVSE/VSA: Varga N., Bokor, Fazekas, Tóth Zs., Kiss B., Dancsecs. Csere: Zoltán (liberó), Végh, Demény Laura. Edző: Mucsi Péter.

A hideg teremben nehezen melegedett be a szombathelyi csapat, de így is elejétől kezdve irányította a játékot. A lelkes, fiatal hazaiak a játszma közepéig tudták csak tartani a lépést (17-25). Magabiztos HVSE/VSA-sikert hozott a második szett is, nyitásokban, mezőnyben is jobbak voltak a vasiak, de gyors támadásaikkal is rendre állva hagyták vendéglátójukat (16-25). Ahogyan a harmadik játszmában is - végig kidomborodott a tudásbeli különbség a két csapat között (14-25). Junior: 0:3.

Közgáz SC és DSK-Szombathelyi Egyetemi 0:3 (-25, -18, -20). - Budapest, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Szél, Kovács Á.

SZoESE: Horváth M, Erdősi, Gulkai, Simon F., Halmosi, Kiss L. Csere: Nagy T., Németh E. Edző: Bodzer Attila.

Jobban kezdtek a házigazdák, de Halmosi Noémi és Erdősi Gréta jó támadójátékával sikerült felzárkózniuk és a szettet is megnyerniük a szombathelyieknek (24-26). A második játszma gyakorlatilag a szervákon dőlt el - a SZoESE sok ásznyitására a fővárosiak több rontottal válaszoltak -, de a vasi csapat sáncban és mezőnyben is sokat javult (18-25). Ezúttal nem engedték ki a kezükből a győzelmet a szombathelyiek; minden edzői utasítást betartva, átlagon felüli egyéni teljesítményekkel, magabiztos, igazi csapatjátékkal lezárták a meccset (20-25). Junior: 3:0.

Az NB II. nyugati csoportjának tabelláján a HVSE/VSA a 2. helyre ugrott, a SZoESE 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!