Sport

2015.12.22. 16:15

Már a 2016-os szezonra készülnek Kiss Norberték

Szentendre - Remek szezont futott a szombathelyi Kiss Norbert: megvédte bajnoki címét, megnyerte a 2015-ös FIA kamionos Európa-bajnokságot is.

Tóth Gábor

Az OXXO Racing-Axxyss Motorsport és Kiss Norbert a kamionos Európa-bajnokság meghatározó csapatává, versenyzőjévé nőtte ki magát - ezt jelzi a szombathelyi pilóta 2014-es és 2015-ös Európa-bajnoki aranyérme. Kiss Norbert a mögöttünk hagyott szezonban 20 időmérőből 17-et megnyert, a 40 futamon 19 győzelmet aratott - mindkettő rekord az Európa-bajnokság történetében. Ráadásul a sorozat 25 év után visszatért a Hungaroringre, így a versenyző hazai pályán, magyar közönség előtt is bizonyíthatta tudását. A tíz versenyhétvégét felölelő 2015-ös szezon október közepén ért véget Franciaországban, Le Mans-ban.

Jellemző kép Kiss Norbertről - mindig a dobogón ünnepelt
Fotó: OXXO Racing-Axxyss Motorsport

- Az elmúlt napokban megpróbáltuk kipihenni a mögöttünk hagyott, sikerekben gazdag, de azért fárasztó szezont - árulta el az immár kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző. - Sok időnk nem volt szusszanni, ugyanis rengeteg rendezvényen meg kellett jelennünk. Eleget tettünk a szponzorok invitálásának, próbáltunk megfeleleni szurkolóink elvárásának és ott voltunk a különféle szakmai programokon is. A legfontosabb feladatunk jelenleg az, hogy összerakjuk a 2016-os év költségvetését. Hát, ez egyáltalán nem könnyű. Abban bíztam, hogy kétszeres Európa-bajnokként könnyebb lesz támogatókat találnunk, de nem tolonganak a szponzorok. Az, hogy hosszú idő után ismét volt verseny a Hungaroringen, nagyot dobott a kamionsport népszerűségén, és én is ismertebb személyiség lettem. De mindez nem párosult anyagilag is mérhető segítséggel. Nem tagadom, egyelőre nem állunk túl jól, még koránt sincs készen a jövő évi büdzsénk - ami nem szerencsés. Mindenesetre én abban reménykedem, hogy nem lesz semmi gond, jövőre is az ideihez hasonló háttérrel vághatunk neki a szezonnak, és nem kell lejjebb adnunk a céljainkat sem. Ahogyan a híreket hallom, nagy fejlesztések, nagy változások nem várhatóak a riválisainknál sem jövőre, vagyis van esélyünk ismét egy remek szezonra. Most úgy gondolom, hogy jó eséllyel folytatom a kamionozást. Igaz, kacsingatok másfelé is, érkezett ugyanis néhány más irányú megkeresés, lehet, hogy autóban is kipróbálom magam - talán párhuzamosan csinálom a kettőt. Egyébként a csapatunk együtt marad, összeszokott legénység a miénk, ami nem csak azért szerencsés, mert remek társaságról van szó, hanem olyan emberekről is, akik szakterületük kiválóságai. Bízom benne, hogy az anyagi gondjaink mielőbb megoldódnak, és legkésőbb január közepén műhelybe vonulhatunk - zárta szavait Kiss Norbert.

 

 

Képalá:
Jellemző kép Kiss Norbertről - mindig a dobogón ünnepelt
Fotó: OXXO Racing-Axxyss Motorsport

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!