Sport

2016.01.22. 13:34

Fehérvári rangadó előtt a Körmend

Körmend - A TLI-Alba Fehérvár vendégeként lép pályára az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata szombaton, 20 órától a Vodafone Arénában. Az élvonal 15. fordulójának rangadóját az M4 Sport kamerái előtt rendezik meg.

Németh Zsolt

Legutóbb, a Szeged ellen - hazai pályán - a sérült Cole Dickerson nélkül is magabiztosan győztek a piros-feketék (91-65), most viszont jóval komolyabb erőpróba vár rájuk. A szezon elején, hazai pályán egyetlen ponttal sikerült legyőzni Dzunics Braniszlav csapatát (77-76), de most ők lesznek hazai környezetben, és azóta erősödtek is. A fehérváriak eddig két meccset buktak hazai pályán (a ZTE és a Szolnok ellen), a legutóbbi fordulóban a vereségmutatójuk szaporodott, miután Egerszegen kikaptak (75-68). A Körmend tíz győzelemmel, négy vereséggel harmadik a tabellán, az Aba 9/5-tel az ötödik.

Ferencz Csaba legutóbb, a Szedeák ellen három triplával járult hozzá a körmendiek sikeréhez. Most is szükség lesz a pontjaira. Fotó: Szendi Péter

- Valamivel nálunk is jobb a helyzet, mint egy hete, de még nem áll mindenki a rendelkezésemre - mondta a mérkőzés előtt egy nappal Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője. - Dickerson még biztosan nem lesz velünk, mert bár a sérülése javul, de péntek reggelre lebetegedett, nincs jó állapotban. Hasonlón esett át Josh Duinker is. Ő csütörtökön már volt edzésen, ugyanakkor nincs csúcsformában. A két centeren kívül a többiek rendben vannak, az új fiúk is fizikálisan valamivel közelebb zárkóztak társaikhoz. A múlt heti hat beteghez képest mindenképpen jobban állunk. Ugyanakkor most idegenben játszunk majd, a liga egyik legjobb csapata ellen. Kiváló játékoskeret és szintén kiváló vezetőedző jellemzi az Alba csapatát, nem is kell más, hogy érzékeltessük a kihívást. A Szolnok és a Paks mellett a fehérváriak a legjobbak a bajnokságban, amit különösen a hazai pályán elért eredményeik igazolnak. Tiszta sor, otthon ők a találkozó esélyesei, mi viszont egyértelműen a győzelem reményében utazunk hozzájuk. Hogy mi szükséges a sikerhez? Energikusan, agresszíven kell harcolnunk, lehetőség szerint tempós, okos támadójátékkal kell meglepnünk őket. Az sem számíthat, hogy a felkészülés még mindig nem volt zavartalan. A védekezésre is sok figyelmet és energiát fordítva hajtani fogunk az idegenbeli sikerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!