Sport

2016.01.10. 17:55

U14: főtáblán a SZOKA A és a Körmend

Körkép - Befejeződött a serdülő fiú kosárlabda-bajnokság területi alapszakasza. A Szombathelyi Kosárlabda Akadémia és a Körmendi Törpördögök is folytathatja a 32 csapatos főtáblán.

Horváth Erika

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége öt területre osztva összesen 88 csapattal rendezte meg a fiú serdülő bajnokság alapszakaszát. Öt fordulóban egynapos tornákat rendeztek, minden csapat tíz mérkőzést játszott - ezek összesítése alapján alakult ki a főtáblára jutó 32 csapat mezőnye. Az északnyugati terület 21 csapata között négy volt a Vas megyei, a Körmendi Törpördögök mellett három szombathelyi. A legjobban a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia A gárdája szerepelt, harmadik helyen jutott a főtáblára, a körmendiek pedig negyedikként. (Ebből a csoportból hét együttes kerülhetett a legjobbak közé.) A SZOKA B csapata a kilencedik, a Szombathelyi Ifjú Sólymok a 18. helyet szerezte meg - e két csapat a regionális bajnokságban játszhat tovább.

Az országos főtábla küzdelmeit öt fordulóban, kétnapos, négyes tornákon bonyolítják le februártól. A legjobb nyolc csapat jut az országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!