Sport

2016.01.29. 19:53

Vereséggel rajtolt a SZOKA az U16-os EYBL-tornán

Szombathely - Pénteken megkezdődtek az Arena Savariában az Európai Utánpótlás Kosárlabda Liga (EYBL) közép-európai régiójában az egyik kilenccsapatos U16-os csoport küzdelmei.

Horváth Erika

Négy magyar és öt U16-os külföldi csapat a tagja az EYBL közép-európai régió B csoportjának. Az együttesek novemberben már játszottak egy tornát Debrecenben - mindenki négy-négy találkozót -, Szombathelyen péntektől vasárnapig fejezik be a körmérkőzést.

Mind a három napon hat mérkőzést rendeznek az Arena Savariában. Tegnap délelőtt a Debrecen kezdett az eddig egy győzelemmel álló Prágával. A csehek javítottak mérlegükön, 73-67-re nyertek. A Vasas megőrizte veretlenségét, miután 70-67-re legyőzte a szlovák Léva csapatát.

Szombathelyi Kosárlabda Akadémia-Tapiolan Honka (finn) 63-77 (27-18, 6-21, 19-19, 11-19)
Szombathely, U16-os fiú kosárlabda-mérkőzés, vezette: Tóth K., Esztergályos.
SZOKA: Dancsecs 26, Körmendi B. 4, Verasztó 17, Józsa 6, Körmendi M. 2. Csere: Bakon 2, Friedl 1, Gyuk -, Gaál 2, Oláh -, Bogár 3, Dokmanovic -. Edző: Váradi Kornél, Hollósy Tibor.

Jól kezdtek a hazaiak, 7-0-s vezetésük után a finnek időkérése ellenére kilencpontos előnnyel fordulhattak a második negyedre. Innen azonban fokozatosan felzárkóztak a vendégek, sőt a vezetést is átvették. A harmadik negyedben kiegyenlítetté vált a játék, de az utolsó etapban a finn csapat felőrölte a hazaiakat, és megérdemelt győzelmet aratott.

Az első negyedben még a szombathelyiek vitték a prímet - Körmendi Bence dob zavartalanul kosárra -, a folytatásban azonban már a finn csapat (zöldben) diktálta a tempót (Fotó: Németh Richárd)

További eredmények: MAFC-Helios suns (szlovén) 40-83, KK Feniks (macedón)-Prága 52-59.

A szombathelyiek még lapzártánk után is játszottak egy mérkőzést Léva csapatával. Szombaton 9,30-tól 21 óráig pattog a labda az Arena Savariában, a SZOKA 11.30-kor a Debrecen ellen lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!